Constructii & Imobiliare

Livrările de locuinţe noi au fost mai mult decât duble în 2019 faţă de 2017 în Bucureşti şi Timişoara. În Constanţa numărul livrărilor a scăzut cu 26%

Livrările de locuinţe noi au fost mai mult decât duble...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.09.2020, 07:00 342

De la simplu la mai mult decât dublu - aşa a crescut numărul de locuinţe livrate anual în 2019 faţă de 2017 în Bucureşti şi Timişoara. Astfel, dacă anul trecut, pe harta Capitalei au apărut 8.647 de locuinţe noi, cu 134% mai mult faţă de doi ani în urmă, în oraşul de pe Bega s-au dat în folosinţă anul trecut 1.651 de locuinţe, cu 163% mai mult comparativ cu 2017, potrivit datelor de pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică.

Pe de altă parte, în Constanţa, numărul livrărilor a fost cu 26% mai mic anul trecut faţă de 2017, totalul ajungând la 1.074. În acelaşi timp, oraşele Iaşi şi Cluj-Napoca au înregistrat creşteri, dar nu spectaculoase, ci de până la 50%.

ZF a selectat cele mai mari oraşe din fiecare regiune de dezvoltare a ţării, care sunt de altfel şi cele mai dezvoltate oraşe din România din punct de vedere economic.

„În Constanţa nu prea se dezvoltă acum ansambluri noi, pe suprafeţe mari, ci doar câte unu-două blocuri. Cerere există, dar nu foarte mulţi dezvoltatori s-au încumetat să înceapă proiecte. În plus, nu prea mai există terenuri mari. Unul ar mai fi fosta bază de transport în comun a oraşului. Totuşi, oraşul are foarte mare potenţial“, spune Antoanela Comşa, managerul din România al dezvoltatorului imobiliar spaniol Gran Via.

Spaniolii au în derulare un proiect rezidenţial amplu în Constanţa, Gran Via Marina, de peste 1.000 de locuinţe, din care primele 192 vor fi gata în decembrie 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO