Constructii & Imobiliare

JLL: Randamentele mari din chirii atrag fondurile de investiţii pe piaţa rezidenţială locală. ” Aceste fonduri se raportează la volume mari de unităţi, de ordinul sutelor sau chiar miilor de unităţi, cu randamente de minim 6,5-7%”

JLL: Randamentele mari din chirii atrag fondurile de...

Autor: Roxana Rosu

15.12.2020, 10:51 240

Sectorul rezidential rămâne una dintre cele mai atractive variante de investiţii pe piaţa locală, generând randamente superioare celor din alte ţări din regiune, ceea ce a atras atenţia atât investitorilor locali, cât şi celor instituţionali, care cumpără sute sau chiar mii de apartamente, cu randamente de minim 6,5-7%, arată o analiză a JLL.

”Necesitatea unei diversificări a surselor care generează venituri a definit o nouă strategie de investiţii rezidenţiale prin achiziţia mai multor unităti deodată, adică a pachetelor de apartamente dintr-unul sau din mai multe proiecte rezidenţiale. Investitorii locali sunt interesaţi de astfel de achiziţii, iar ca profil al cumpărătorilor, vorbim de cele mai multe ori de antreprenori, cu un capital realizat în alte industrii şi redirecţionat spre imobiliare”, a declarat Flavius Pop, senior consultant Living Department JLL România.

Pachetele de apartamente reprezintă o investiţie foarte atractivă, cu un management uşor, risc scăzut, care vin din particularitatea fiecărei unităţi locative de a genera venituri, independent de celelalte şi unde se urmăreşte atât stabilitatea veniturilor din chiriile obţinute, cât şi aprecierea valorii unitătilor pe termen mediu spre lung.

”Toate aceste tendinte au creat premisele ideale pentru intrarea pe piaţă a investitorilor instituţionali din segmentul multi-familial. Aceste fonduri se raportează la volume mari de unităţi, de ordinul sutelor sau chiar miilor de unităţi, generatoare de venituri, cu randamente de minim 6,5-7%. România a devenit extrem de atractivă în contextul în care piaţa europeană are prea puţine exemple de randamente ce depăşesc 3%. Polonia înregistrează circa 5,5%, iar în Bucureşti există proprietăti care generează chiar şi 7% - 8% randament”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO