Constructii & Imobiliare

JLL: Dezvoltatorii imobiliari au anunţat proiecte de peste 1,2 milioane metri pătraţi pentru 2020, motorul pieţei fiind şi în acest an segmentul logistic şi industrial

JLL: Dezvoltatorii imobiliari au anunţat proiecte de...

Autor: Roxana Rosu

25.02.2020, 12:40 454

Dezvoltatorii imobiliari au anunţat proiecte de peste 1,2 milioane metri pătraţi pentru 2020, motorul pieţei fiind şi în acest an segmentul logistic şi industrial, unde proiectele care ar urma să fie finalizate se ridică la peste 830.000 metri pătraţi, respectiv 68% din total, arată o analiză JLL.

Astfel stocul de spaţii industriale va depăşi un nou prag psihologic, de 5 milioane de metri pătraţi, ajungând la 5,29 milioane de metri pătraţi.

„Continuând evoluţia foarte bună de anul trecut, 2020 reconfirmă interesul dezvoltatorilor imobiliari şi potenţialilor chiriaşi pentru noi proiecte, atât parcuri industriale, cât şi clădiri de birouri şi centre comerciale. Livrările importante anunţate pentru 2020 răspund unei cereri cel puţin la fel de mari şi contribuie astfel la o creştere sănătoasă, de care vor beneficia în cele din urmă toţi actorii din piaţă. Pe de altă parte, având în vedere că investiţiile imobiliare sunt realizate în general urmând o viziune pe termen lung, ele denotă totodată şi încrederea companiilor în viitorul pieţei locale şi perspectiva economică a ţării”, a declarat Alexandru David, analyst Research Department JLL Romania.

În 2019, dezvoltatorii au livrat 650.000 metri pătraţi de spaţii industriale şi logistice moderne la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO