Constructii & Imobiliare

JLL: Cererea de spaţii industriale s-a dublat în S1/2019, la 250.000 mp. Capitala a atras 43% din cerere

Costin Bănică, Head of Industrial Department JLL România

Costin Bănică, Head of Industrial Department JLL România

Autor: Cristina Bellu

15.07.2019, 13:05 299

Volumul spaţiilor industriale şi logistice închiriate în prima jumătate a anului a totalizat 240.700 de metri pătraţi, mai mult decât dublul nivelului înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut, Capitala bifând 43% din acestă cerere, respectiv 103.600 metri pătraţi, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară JLL, care estimează că la finalul anului piaţa va atinge un volum de tranzacţii de 500.000 metri pătraţi.

”Trebuie să ţinem cont însă de două aspecte. Primul este acela că piaţa industrială a raportat în ultimii trei ani o cerere record, mai ales pe fondul extinderii retailerilor şi a logisticienilor. Al doilea element îl reprezintă faptul că majoritatea companiilor care furnizează servicii logistice şi-au consolidat deja operaţiunile pentru a răspunde volumului crescut de mărfuri generat de ascensiunea consumului din ultimii ani”, spune Costin Bănică, Head of Industrial Department JLL România.

Alături de Bucureşti, oraşele indicate de consultanţii JLL ca fiind cele care au atras cele mai multe cereri pe segmentul spaţiilor industriale şi logistice în prima jumătate a anului au fost Slatina (62.000 metri pătraţi), Oradea (34.000 metri pătraţi) şi Timişoara, cu aproape 22.300 de metri pătraţi tranzacţionaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO