Constructii & Imobiliare

Israelienii de la Dimri investesc 55 mil. euro în proiectul rezidenţial din Ghencea

Israelienii de la Dimri investesc 55 mil. euro în...

Autor: Andreea Neferu

22.10.2015, 14:46 1611

Dezvoltatorul israelian Dimri International va investi circa 55 de milioane de euro într-un ansamblu de 1.045 de locuinţe din Prelungirea Ghencea din Capitală, proiect anunţat înainte de criză dar reluat abia acum.

“Am decis să reluăm proiectul în 2013, iar în 2014 am început construcţia primului bloc. Investiţia în acest bloc este de circa 5 milioane de euro, iar dacă preţurile de construcţie se vor menţine, şi în celelalte zece blocuri vor fi investiţii similare”, a spus Yossi Menner, managing director al Dimri România.

Ansamblul rezidenţial, ce va avea 11 blocuri, poartă numele de Dimri West Towers, în condiţiile în care înainte de criză se numea Dimri Ghencea Allegro.

Dimri a intrat pe plan local în 2006 şi a cumpărat cu circa 25 de milioane de euro patru loturi de teren în Bucureşti şi Ploieşti.

Compania mai are un teren în Pipera, unde vrea să construiască tot un cartier rezidenţial, respectiv două loturi în Ploieşti, unde ar urma să fie ridicate proiecte comerciale.

Alţi dezvoltatori israelieni de proiecte rezidenţiale pe plan local sunt Shikun & Binui (dezvoltatorul City Point), respectiv Gindi (dezvoltatorul GVi Town).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO