Constructii & Imobiliare

Ion Ţiriac vrea să transforme vechiul turn de testare a lifturilor în cea mai înaltă clădire din România

Ion Ţiriac vrea să transforme vechiul turn de testare a...

Autor: Bogdan Alecu

22.12.2017, 13:44 24334

Biroul de arhitectură al lui Dorin Ştefan, cel care a realizat proiectul Vilei Oromolu pentru NEPI-Rockcastle din Piaţa Victoriei, a propus celor de la Ţiriac Imobiliare un proiect pentru a integra turnul IFMA într-un proiect imobiliar Turnul de 114 metri, a fost construit în anii 80 pentru testarea ascensoarelor, fiind totodată şi cea mai sigură clădire la un cutremur puternic.

La începutul lunii decembrie proiectul realizat de arhitecţii şi proiectanţii de la Outbox Studio şi Studio 10M a fost declarat câştigător în urma unui concurs de proiecte realizat de Ţiriac Imobiliare pentru pregătirea lansării proiectului „Ansamblu Rezidenţial Grant”. Conceptul câştigător va sta la baza documentaţiei pentru Proiectul Urbanistic Zonal (PUZ) ce va fi realizat în colaborate cu Studio 10M.

Proiectul Grant al lui Ţiriac va fi construit pe terenul fostei întreprinderi de Fabricaţie şi Montaj Ascensoare IFMA, amplasat în apropierea podului Grant şi a zonei Orhideea, cel mai nou pol de birouri al Capitalei.

Acesta va fi primul proiect „greenfield” în domeniul imobiliar lansat de Ion ţiriac în ultimii zece ani, după prima fază a Stejarii, clubul rezidenţial de lux din Băneasa şi Residenz, cartierul rezidenţial din Chitila.

În cadrul unui interviu acordat ZF în luna martie a acestui an, Bogdan Cernescu, di­rectorul general al ţiriac Imobiliare, spunea că la nivel de grup vor demara în perioada urmă­toare noi proiecte reziden­ţiale în Bucureşti, dar şi în marile oraşe din România unde piaţa imo­biliară prinde avânt.

Decizia vine în contextul în care holdingul fostului tenisman a demarat în acest an vânzările la cea de-a patra fază a proiectului Residenz din Chitila, estimată să se încheie în prima parte a anului viitor. El spunea că ţiriac Imobiliare a urbanizat o serie de terenuri de la nivelul grupului şi lucrează la o serie de PUZ-uri (Planuri Urbanistice Zonale – n.red.) pentru a dezvolta proiecte cu o componentă majoritară de rezidenţial în Bucureşti, Timişoara şi Braşov. Grupul are experienţă pe astfel de proiecte datorită dezvoltării Residenz.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO