Constructii & Imobiliare

Investiţie de 15 mil. euro pentru construirea unui drum de legătură între Oradea şi localitatea maghiară Biharkeresztes

Investiţie de 15 mil. euro pentru construirea unui drum...

Autor: Laurentiu Cotu

22.10.2014, 16:41 768

Primăria Oradea a demarat o investiţie de aproximativ 15 mil. euro, finanţată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, pentru construirea unui drum rapid de legătură între municipiu Oradea şi localitatea maghiară Biharkeresztes. Lucrările vor fi realizate într-o perioadă de 12 luni de o asociere formată din companiile Trameco Oradea, Selina, Drumuri Bihor, Abed Nego, Vega '93 Galaţi, Geotec Plant Iaşi, Instgat Timişoara şi ELM Electromontaj din Cluj-Napoca.

’’Prin această investiţie va fi realizată o arteră cu două benzi, care urmează să devină magistrala municipală ce va face legătura cu drumul naţional DN1, Oradea-Cluj. Realizarea acestui drum va contribui la eliminarea blocajelor de circulaţie şi în unele cazuri, la scurtarea distanţelor de parcurs între zonele funcţionale ale oraşului", a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

În cadrul proiectului se are în vedere construirea drumului rapid de legătură între municipiu Oradea şi localitatea maghiară Biharkeresztes pe o lungime de 3.577 de metri, cu bretele de 270 de metri, reabilitarea străzii Făcliei şi realizarea continuităţii cu podul Dragoş Vodă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO