Constructii & Imobiliare

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primul trimestru cu 2,1%

INS: Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

14.05.2018, 10:07 207

În primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul I al anului trecut, „volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut pe total cu 2,1%. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 11,2% şi la construcţii noi cu 3,8%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,5%”, precizează comunicatul.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 24,6%, iar la construcţiile inginereşti şi clădiri nerezidenţiale s-au înregistrat creşteri cu 81,%, respectiv cu 7,7%.

INS informează volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 0,3%, ca serie ajustată în funcţie de numărul zilelor lucrătoare şi de sezonalitate. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de construcţii noi cu 5,9%, respectiv cu 0,7%, iar lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 7,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 23,1%, iar creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 12,9%, respectiv cu 8,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută cu 11,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 9,3%.

„În martie 2018, comparativ cu martie 2017, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut pe total, cu 11,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 24,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 14,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 5,8%”, informează INS.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 23,9% şi la construcţiile inginereşti cu 14,9%. Clădirile nerezidenţiale au crescut cu 3,5%.

În martie 2018, comparativ cu luna precedentă a anului trecut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 9,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 10,6%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 2,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 22,3% şi la construcţiile inginereşti cu 9,8%. Clădirile nerezidenţiale au crescut cu 4,0%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO