Constructii & Imobiliare

Impact Developer&Contractor demarează construcţia primelor trei blocuri din ansamblul rezidenţial dezvoltat pe un teren din nordul Constanţei, unde şi Kaufland deţine peste 16.000 de metri pătraţi

Impact Developer&Contractor demarează construcţia...

Autor: Cristina Bellu

22.10.2020, 14:58 268

Impact Developer & Contractor (simbol bursier - IMP), dezvoltator imobiliar controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a demarat construcţia primelor trei blocuri din ansamblul rezidenţial Boreal Plus, din nordul Constanţei, lucrări care vor fi executate de firma Premium Invest Concept în baza unui contract de antrepriză de 9,5 mil. euro.

Anul trecut, compania a vândut către retailerul german Kaufland, liderul comerţului local, 16.806 metri pătraţi din terenul alocat proiectului, într-o tranzacţie evaluată la 3,19 mil. lei plus TVA, ca parte a noii strategii de dezvoltare rezidenţială pe care Impact o are, şi care vizează facilitarea accesului rezidenţilor la servicii de retail şi de petrecere a timpului liber.

“Iniţiativa Impact de a vinde o parte din terenul alocat proiectului Boreal Plus către retailerul Kaufland este o premieră pe piaţa locală, şi face parte din noua strategie de dezvoltare rezidenţială prin care Impact facilitează accesul rezidenţilor la cele mai importante servicii de retail şi petrecerea timpului liber”, spun reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar.

Potrivit acestora, la începutul lunii septembrie, Boreal Plus a primit autorizaţia de construcţie, iar luna aceasta şi Kaufland.

Cele trei blocuri includ 209 apartamente, dintre care 58 studiouri, 110 apartamente cu 2 camere şi 41 de apartamente cu 3 camere.

„Impact Developer&Contractor îşi continuă în ritm susţinut strategia de expansiune naţională şi de diversificare a portofoliului de produse, dând dovadă de stabilitate şi potenţial de creştere, aspecte apreciate şi de către agenţia Standard&Poor’s, prin ratingul ăB-ă cu perspectivă stabilă acordat recent companiei”, spune Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.     

Dezvoltat pe un teren cu o suprafaţă de 64.440  metri pătraţi,  ansamblul Boreal Plus va include la finalul proiectului 691 de locuinţe, din care 673 de apartamente şi 18 vile de lux, 826 locuri de parcare, dintre care 289 vor fi dispuse într-o parcare etajată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO