Constructii & Imobiliare

Immochan va finaliza în 2018 faza a doua a Coresi Business Park Braşov. “Birourile vor fi conectate direct la Coresi Shopping Resort şi la cartierul de locuinţe Coresi Avantgarden printr-o arteră pietonală şi ciclabilă."

.

.

Autor: Roxana Rosu

12.12.2017, 12:13 1486

Dezvoltatorul imobiliar Immochan va finaliza în 2018 faza a doua a Coresi Business Park Braşov, amenajat pe locul fostei platforme industriale Tractorul,  după ce a finalizat în septembrie 2017 a doua clădire a complexului, N1, şi va livra ultima clădire, N2, până în vara viitoare.

Clădirea N1, cu o suprafaţă totală de 8500 mp, este complet închiriată, printre clienţi fiind companiile Azets, Accenture, Intech şi Waters.

Cea de-a doua fază a Coresi Business Park Braşov cuprinde trei clădiri moderne de birouri de clasă A (L1, N1, N2), cu regim mic de inăltime (PĂ3E/4E), ce cumulează 25.000 mp.

Azets, cel mai important furnizor de servicii de contabilitate, salarizare, resurse umane şi consultanţă în ţările nordice, a închiriat un întreg etaj în clădirea N1, respectiv 1.550 mp, pe care l-a ocupat în septembrie 2017. Accenture, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing şi consultanţă în management, a închiriat 750 mp în clădirea N1  pentru a deschide un nou centru în Braşov, al şaptelea din ţară, pentru care va angaja 100 de persoane. Intech, furnizor de soluţii digitale pentru industria automobilistică, maşini şi instalaţii grele şi transport feroviar, îşi extinde spaţiul din Coresi Business Park la 1.550 mp, preluând un etaj din clădirea N1, pe care îl va ocupa începând din februarie 2018. Compania de software şi inginerie în domeniul farmaceutic, chimic şi alimentar, Waters România, ocupă un spaţiu de 3.500 mp în clădirea N1, desfăşurat pe două etaje şi jumătate.

Immochan România a achiziţionat în iulie proiectul Coresi Business Park. Astfel, Cartierul Coresi, care avea până atunci o componentă comercială, prin Coresi Shopping Resort, şi una rezidenţială, prin cele 1.000 de apartamente aflate în construcţie, a integrat şi componenta de birouri.

“Birourile vor fi conectate direct la Coresi Shopping Resort şi la cartierul de locuinţe Coresi Avantgarden printr-o arteră pietonală şi ciclabilă. Continuăm dezvoltarea parcului de birouri cu faza a III-a şi ţintim să atingem 100.000 mp în următorii ani. Cu acest volum, Coresi Business Park va deveni cel mai amplu proiect de birouri din afara capitalei.“  declară Tatian Diaconu, CEO al Immochan România.

Dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Braşov, Coresi Business Park este unul dintre cele mai importante centre de birouri din afara Bucureştiului, ce totalizează în prezent peste 40.000 mp,  la standard de clasă A. În completarea spaţiilor de birouri ce au trecut prin procesul de reconversie, proiectul cuprinde şi 10 clădiri moderne de birouri, noi, cu regim mic de înălţime (P+3E/4E). Faza a doua, reprezentând primele trei clădiri noi – L1, N1 si N2 – este în curs de finalizare. Masterplanul Coresi Business Park cuprinde 100.000 mp construiţi de birouri, suprafaţă ce va fi atinsă în următorii 8-10 ani.

Immochan România administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel naţional. În 2016, Immochan şi-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business: cel rezidenţial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden în parteneriat cu Avantgarden Immo Invest, şi office, prin Coresi Business Park, unul din cele mai vibrante parcuri de afaceri din Braşov, în parteneriat cu Ascenta Management.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO