Constructii & Imobiliare

IKEA va deschide în vara anului 2018 al doilea magazin din România, iar în următorii ani plănuieşte să îl deschidă şi pe cel de-al treilea

IKEA va deschide în vara anului 2018 al doilea magazin...

Autor: Alex Ciutacu

28.11.2017, 15:53 2802

Retailerul de mobilă IKEA va deschide până la sfârşitul verii anului 2018 al doilea magazin din Bucureşti, care va fi situat pe bulevardul Theodor Pallady. Investiţia totală este de aproape 90 de milioane de euro, iar noul magazin va genera peste 300 de noi locuri de muncă.

Noul magazin IKEA se va întinde pe o suprafaţă de 37.000 mp, care vor cuprinde facilităţile magazinului IKEA din Băneasa, precum zona de mâncare specifică, care va avea 550 de locuri, bistro-ul şi zona de joacă pentru copii. De asemenea, spaţiul va cuprinde şi 1.300 de locuri de parcare.

„Pe termen lung vedem nevoia chiar şi celui de-al treilea magazin din Bucureşti. Estimăm că acesta va fi deschis în următorii 5-7 ani, deoarece Bucureşti este o piaţă importantă pentru noi”, spune Vladislav Lalić, Expansion and Property Manager IKEA SEE.

Angajările în masă în cadrul noului magazin IKEA „vor începe în februarie-martie”. „Deja angajăm echipa de management, începem angajările pentru unele poziţii în decembrie, iar până la începutu verii trebuie să avem toată echipa completă pentru a putea face un training potrivit”, adaugă Lalić.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a fost prezentă împreună cu Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, la evenimentul „Piatra de temelie IKEA”, care a reprezentat inaugurarea oficială a lucrărilor de construcţie pentru noul magazine IKEA.

În anul financiar 2017, retailerul IKEA România a înregistrat un total al vânzărilor de aproape 587 de milioane de lei, fără TVA, 3,3 milioane de vizitatori în magazine şi peste 670 de angajaţi.

„În această etapă nu putem specula încă cifrele pentru viitorul magazin, dar ne aşteptăm să avem între 2,5 şi 3 milioane de vizitatori. Deschidem în zona aceasta din oraş deoarece sunt indici demografici foarte buni, există acces facil la transportul public şi sunt şi alţi retaileri în această zonă”, adaugă Vladislav Lalić. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO