Constructii & Imobiliare

Ikea o numeşte pe Nicoletta Muscinelli în funcţia de Market Manager pentru Timişoara, poziţie din care va coordona activitatea viitorului magazin şi va reprezenta operaţiunile retailerului de mobilă în vestul României

Ikea o numeşte pe Nicoletta Muscinelli în funcţia de...

Autor: Cristina Bellu

26.07.2021, 11:43 506

Retailerul de mobilă Ikea anunţă că Nicoletta Muscinelli va prelua de la 1 septembrie funcţia de Market Manager pentru Timişoara, poziţie din care va conduce activitatea viitorului magazin şi va reprezenta operaţiunile de retail ale companiei în vestul României.

Nicoletta Muscinelli s-a alăturat companiei în anul 1995 în poziţia de Interior Design Manager în Italia. De-a lungul timpului, ea a deţinut mai multe roluri de management în activitatea de design de interior, în ţări precum Australia, Franţa şi Regatul Ţărilor de Jos, făcând astfel parte din numeroase proiecte de extindere şi deschidere de noi magazine.

Cea mai recentă poziţie deţinută de Nicoletta a fost Home Furnishing & Retail Design Manager pentru România, Croaţia, Serbia, Ucraina şi Slovenia.

Nicoletta Muscinelli va fi al doilea Market Manager pentru IKEA România, alături de Violeta Neniţă, care rămâne Market Manager pentru Bucureşti.

“Numirea Nicolettei în această funcţie nouă, pe plan local, consolidează angajamentul IKEA SEE faţă de planurile sale de expansiune în vestul României, făcându-şi astfel oferta şi mai accesibilă pentru cât mai mulţi locuitori din ţară”, spun reprezentanţii companiei.

Retailerul de mobilă a ajuns la afaceri de 951,5 milioane de lei pe piaţa locală în 2020, după o majorare de 10% comparativ cu anul precedent, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Profitul a urcat la aproape 11 milioane de lei, mai mult decât triplu faţă de anul precedent, când fusese de 3,4 milioane de lei. Ikea avea la finalul anului trecut 1.190 de angajaţi în România, cu 60 mai mulţi faţă de 2019.

Compania operează pe piaţa locală două magazine, ambele în Bucureşti, în zonele Băneasa şi Theodor Pallady. Cel mai recent deschis, din Pallady, a devenit funcţional în 2019 şi a ne­cesitat o in­ves­ti­ţie de apro­­xi­mativ 90 de mi­lioane de euro, fiind cel mai mare sub acest nume din sud-estul Europei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO