Constructii & Imobiliare

Horia Ciorcilă şi reţeaua Regina Maria pun pe harta din Cluj-Napoca un spital privat în valoare de 15 mil. euro

Horia Ciorcilă şi reţeaua Regina Maria pun pe harta...

Autor: Corina Mirea

17.03.2016, 17:06 6427

Reţeaua de sănătate privată Regina Maria, deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners şi Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania, au “bătut palma” pentru construcţia unui spital privat în Cluj-Napoca. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 15 milioane de euro şi ar trebui să fie gata în prima jumătate a anului 2017.

„Deschidem seria investiţiilor din acest an prin cel mai mare proiect Regina Maria din afara Bucureştiului – primul spital generalist, integrat, construit de la zero, în Cluj-Napoca. (...) Pentru construcţia acestui spital avem un partener solid, domnul Horia Ciorcilă. Vom crea peste 300 de locuri noi de muncă”, a declarat Fady Chreih, directorul general al Reţelei de sănătate Regina Maria. 

Noul spital regional al Regina Maria va avea o suprafaţă de 7.000 de mp şi va fi a cincea unitate spitalicească a reţelei de sănătate.

„Cred foarte mult în reuşita parteneriatului cu Reţeaua de sănătate Regina Maria pentru că are la bază spirit antreprenorial (...). Va fi un centru medical care, pe lângă standardele medicale aduse la nivel regional, în Transilvania, va contribui la creşterea economiei din zonă”, a declarat Horia Ciorcilă. Consultanţa juridică pentru semnarea parteneriatului a fost asigurată de RTPR Allen & Overy,  pentru Reţeaua de sănătate Regina Maria şi de PeliFilip SCA, pentru Horia Ciorcilă.

Noul centru medical regional va oferi o gamă complexă de specialităţi medicale, axate pe chirurgia minim-invazivă laparoscopică, printre care: ginecologie, chirurgie generală, chirurgie pediatrică, ortopedie. În plus, spitalul va dispune de maternitate, un centru de imagistică, un laborator integrat de analize medicale, un ambulatoriu multi-disciplinar şi cameră de gardă. Proiectul de arhitectură va fi conceput de firma Arhimar Cluj, iar project managerul va fi compania Verbau Cluj.

În Cluj, Reţeaua de sănătate Regina Maria operează deja două clinici multidisciplinare, un laborator de analize medicale, un Centru specializat în Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice coordonat de Prof. Dr. Academician Nicolae Hâncu, un Centru de Medicina Muncii şi un Centru de Kinetoterapie şi Recuperare Medicală. De asemenea, Reţeaua reuneşte o echipă de peste 100 de medici pe toate specialităţile medicale.

În primul an de la deschidere, operatorul privat de servicii medicale estimează un flux de peste 10.000 de pacienţi în spital şi în ambulatoriu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO