Constructii & Imobiliare

Holcim deschide o staţie ecologică în localitatea Tunari, lângă Capitală, unde va fabrica betoane cu 30% mai puţine emisii de dioxid de carbon. Compania mai deţine încă cinci unităţi de acest gen în zona Bucureşti-Ilfov

Holcim deschide o staţie ecologică în localitatea...

Autor: Cristina Bellu

31.08.2021, 13:21 1771

Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcţii de pe piaţa locală, anunţă deschiderea unei noi staţii ecologice de betoane, în localitatea Tunari (jud. Ilfov), unde va fabrica şi comercializa prima gamă de betoane verzi din industrie, cu 30% mai puţine emisii de dioxid de carbon.

Unitatea este a şasea deschisă de Holcim în zona Bucureşti-Iflov şi a 19-a din ţară, şi face parte din strategia pe termen lung a companiei de a sprijini construcţiile sustenabile.

„Respectăm angajamentul asumat la începutul acestui an prin ECONCEPT, noul nostru model de business, şi oferim o gamă integrată de produse şi soluţii ECO, astfel încât să accelerăm tranziţia către un mediu construit mai verde. Scopul nostru este să construim cu responsabilitate faţă de mediu şi faţă de generaţiile viitoare”, spune Anca Alexandru, Director Divizia de Betoane Holcim România.

Betoanele ECOPact, fabricate şi comercializare în staţia de la Tunari, sunt betoane ecologice de clasă climatică A, având cu 30% mai puţine emisii de CO2. Gama contribuie cu 2 puncte în evaluarea LEED şi 6 puncte în sistemul de certificare BREEAM pentru construcţii verzi, oferind un scor ridicat de sustenabilitate.

Produsul poate fi folosit în construcţiile din sectorul rezidenţial şi non-rezidenţial, construcţiile industriale, hidrotehnice sau de infrastructură. Pe lângă aportul pe care îl are la reducerea de dioxid de carbon, gama ECOPact asigură un nivel de rezistenţă superior în condiţii de mediu agresive, arată datele transmise de oficialii companiei.

Clienţii pot comanda betoane şi online, prin clicbeton.ro, prima platformă specializată pentru aceste tip de produse.

Holcim România şi-a majorat businessul cu 7,6% în 2020, rezultatul ajungând la 1,6 mld. lei, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. În acelaşi timp, profitul a avansat cu 47%, până la 280 mil. lei.

Holcim este parte a grupului LafargeHolcim, format în 2015 în urma unui proces de fuziune prin schimb de acţiuni, care a creat cel mai mare producător de ciment din lume.

La începutul lui 2021, la conducerea Holcim România a venit Bogdan Dobre care l-a înlocuit astfel pe Horia Adrian, acesta din urmă fiind numit CEO al subsidiarei Holcim din Filipine.

Compania deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda şi Roman. În prezent, Holcim numără aproximativ 800 angajaţi în România.

Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deţine cinci fabrici de prefabricate şi una de BCA) şi Geocycle România (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deşeurilor).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO