Constructii & Imobiliare

Holcim, cel mai mare producător de materiale de construcţii din România, deschide o şcoală tehnică în Aleşd (jud. Bihor), unde vrea să pregătească specialişti în domeniul construcţiilor

Holcim, cel mai mare producător de materiale de...

Autor: Cristina Bellu

11.05.2021, 12:59 628

Grupul Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcţii de pe plan local, anunţă deschiderea unei şcoli tehnice la fabrica proprie de ciment din Aleşd, judeţul Bihor, odată cu începerea anului şcolar 2021-2022.

Programul de şcolarizare se desfăşoară în parteneriat cu colegiul tehnic Alexandru Roman din Aleşd, şi presupune doi ani de şcolarizare, timp în care elevii urmează să dobândească cunoştinţe teoretice privind specializarea de tehnician în industria cimentului şi vor avea ocazia să facă practică în fabricile grupului Holcim.

Sesiunile practice vor fi susţinute de specialişti din sectorul construcţiilor din cadrul Holcim şi Somaco, şi includ tehnologia de fabricare a cimentului, mentenanţa mecanică, preventivă şi electrică, calitatea şi tehnologia prefabricatelor, sănătatea şi securitate în muncă, protecţia mediului, iar modulul general de educaţie va fi asigurat de profesorii colegiului tehnic Alexandru Roman din Aleşd şi va include materiile matematică, fizică, chimie, limba engleză, limba germană, desen tehnic şi informatică.

„Prin intermediul Şcolii Tehnice ne dorim să aducem alături de noi tineri dornici să descopere această industrie a construcţiilor, care contribuie semnificativ la dezvoltarea comunităţilor. În cadrul Şcolii, elevii vor avea posibilitatea să se dezvolte învăţând de la specialişti în domeniu”, spune Florina Rusneac, manager de HR în cadrul Holcim Aleşd şi Turda.

La finalul programului de şcolarizare, absolvenţii vor avea posibilitatea de angajare în cadrul Holcim România.

Holcim România este cel mai mare pro­ducător de materiale de construcţii din România după cifra de afaceri şi este activ în fa­bricarea cimentului. Holcim are în România două fabrici de ciment, la Câmpulung şi la Aleşd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment – în Bucureşti, Turda şi Roman. Cel mai recent a fost deschisă o staţie nouă de betoane la Buzău.

Holcim este parte a grupului elveţian LafargeHolcim, format în 2015 în urma unui proces de fuziune prin schimb de acţiuni, care a creat cel mai mare producător de ciment din lume.

Pe piaţa locală a cimentului, Holcim concurează cu irlandezii de la CRH şi cu germanii de la HeidelbergCement, acest sector fiind, de altfel, unul dintre cele mai puţin concurenţiale din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO