Caută doar în titlu
Constructii & Imobiliare

Guvernul schimbă din nou programul Prima Casă: Statul garantează 60% din creditele ipotecare pentru locuinţe noi cu un preţ maxim de 100.000 euro şi cu 50% pentru locuinţele vechi, până la un plafon de 70.000 euro. Programul se va numi ”Noua Casă”

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a propus pe ordinea de zi a Guvernului modificarea programului ”O familie, o casă”, care va fi redenumit ”Noua casă” şi se vor schimba şi normele de aplicare.  

”Modificarea vine în urma discuţiilor pe care le-am avut, atât cu cetăţeni, cât şi cu cei care sunt implicaţi direct”, a spus Florin Cîţu. 

Potrivit unui proiect de ordonanţă publicat pe site-ul ministerului Finanţelor, programul ”Noua Casă” ar urma să garanteze creditele acordate pentru achiziţionarea unei locuinţe noi, în valoare maximă de 100.000 EUR, echivalent lei, garantat de către stat în procent de maximum 60% din valoarea creditului, exclusiv dobânzile, comisioanele şi spezele bancare aferente creditului garantat. 

Pentru locuinţele vechi se va garanta numai 50% din valoarea creditului, până la un plafon maxim de 70.000 de euro. 

Condiţiile pentru acordarea garanţiei, pentru persoanele fizice, sunt:

    a) la data solicitării creditului garantat, declară pe propria răspundere fie că nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi de momentul în care a fost dobândită, fie că deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 mp;

    b) achiziţionează o singură locuinţă, printr-un credit acordat şi garantat în condiţiile Programului;

    c) are calitatea de împrumutat în raport cu finanţatorul.

Vedeţi AICI documentul integral

Etichete: locuinte,maxim

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.