LIVE: ZF INVESTIŢI ÎN ROMÂNIA: De ce avem nevoie de clădiri mai sustenabile? Cum atingem standardul internaţional şi cu ce ne ajută?
Constructii & Imobiliare

Grupul Ţiriac a investit 3 mil. euro în soluţii "verzi" pentru birourile Ţiriac Tower

Din bugetul de investiţii destinat Ţiriac Tower, de circa 30 mil. euro, Grupul Ţiriac a investit 3 mil. euro în proiecte destinate reducerii emisiilor de dioxid de carbon precum instalaţii de depozitare a bicicletelor alături de vestiare cu duşuri pentru cei care aleg să folosească bicicleta drept mijloc de deplasare. În plus, au fost ampalsate 9 staţii rapide de încărcare a maşinilor electrice respctiv 52% din valoarea totală a materialelor puse în operă în proiect au fost achiziţionate de la o distanţă maximă de 500 km de la amplasamentul proiectului.

Clădirea are un grad de ocupare de 75% înaintea dării în folosinţă, devenind sediu pentru companii din domenii de activitate precum health & pharma, asigurări, IT, servicii media sau real estate.

Amplasat în zona Piaţa Victoriei, la 200 de metri de sediul guvernului, Ţiriac Tower acoperă o suprafaţă totală construită de 30.969 de metri pătraţi, din care 16.472 reprezintă birouri clasa A închiriabile, dispuse pe 12 etaje şi parter. Adiţional spaţiilor de lucru şi comerciale, noua clădire oferă o zonă subterană cu cinci niveluri, 259 de locuri de parcare, standuri pentru biciclete, duşuri şi vestiare, staţii de alimentare pentru maşinile electrice, precum şi aproximativ 700 de metri pătraţi de terase verzi.

Segmentul health & pharma este reprezentat de mărcile Sweat, un concept de sală de fitness şi wellness, în timp ce Novo Nordisk Farma va ocupa unul dintre etajele superioare ale Ţiriac Tower.

Allianz-Ţiriac va fi locatarul a trei dintre etajele clădirii, inclusiv al ultimului etaj - 12. În plus, parterul Ţiriac Tower va găzdui un concept store Allianz-Ţirac dedicat publicului.

Ţiriac Tower a fost ales ca spaţiu pentru noile birouri şi de sucursala locală a Colonnade Insurance, jucător din acelaşi segment al asigurărilor.

Şi două nume din industria imobiliară au ales să-şi stabilească sediul la Ţiriac Tower. Este vorba despre Forty Management „ dezvoltator de locaţii rezidenţiale şi centre comerciale, dar şi despre compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.