Constructii & Imobiliare

Grupul E-INFRA construieşte o centrală electrică pe gaze în Câmpia Turzii. Investiţia ajunge la 7 mil. euro

Grupul E-INFRA construieşte o centrală electrică pe...

Autor: Cristina Bellu

07.12.2020, 12:38 543

Nova Power & Gas şi Electrogrup, companii membre ale grupului E-INFRA, anunţă începerea lucrărilor la prima centrală electrică pe bază de gaze naturale din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, investiţie estimată la 7 milioane euro.

„Proiectul de la Câmpia Turzii este prima noastră investiţie în centralele electrice pe bază de gaze naturale, de ultimă generaţie, cu o eficienţă crescută şi o ridicată flexibilitate operaţională”, spune Mircea Bica, CEO Nova Power & Gas.

Potrivit acestuia, centrala va dezvolta o putere de 13,4 MW şi face parte dintr-un proiect mai extins care va mai cuprinde încă o unitate electrică pe bază de gaze naturale, cu o capacitate de peste 100 MW.

„În viitorul apropiat ne vom extinde semnificativ producţia în domeniul energiei fotovoltaice, pentru un plus de sustenabilitate şi un impact minim asupra mediului înconjurător”, adaugă Mircea Bica.

Proiectul privat de generare de electricitate include realizarea unui ansamblu electroenergetic format din două centrale electrice dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz, cu o capacitate individuală de 6.72 MW, şi extinderea reţelei de distribuţie 20kV.

„Construim de la zero un proiect care reprezintă viitorul şi care va contribui la o mai bună stabilitate a sistemului energetic din Câmpia Turzii. Asigurarea unei infrastructuri moderne şi eficiente reprezintă un pilon important în această zonă industrială aflată în plină dezvoltare",  completează  Adrian Florea, CEO Electrogrup.

Electrogrup a demarat etapa de execuţie la începutul lunii decembrie, iar durata lucrărilor va fi de cinci luni. Centrala va fi localizată în Parcul Industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic cu capacitate de 6MW, deţinut de Nova Power & Gas, care alimentează în prezent consumatorii din zona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO