Constructii & Imobiliare

Grupul austriac CA Immo analizează vânzarea portofoliului de birouri din România într-o tranzacţie de aproape 400 mil. euro

Riverplace

Riverplace

Autor: Bogdan Alecu

26.11.2021, 00:07 983

CA Immo a decis să evalueze mai multe opţiuni strategice pentru piaţa românească, inclusiv o vânzare a întregului său portofoliu de birouri din Bucureşti, potrivit raportului publicat în luna noiembrie 2021.

CA Immo a mai vândut în acest an şi pachetul de 17% din acţiunile BSS - companie de property manage­ment în cadrul căreia compania avea un pachet mino­ri­tar, contra sumei de 0,9 mil. euro. Austriecii au ieşit şi din Slo­vacia în urma vânzării birourilor BBC pentru aproape 35 mil. euro.

Potrivit raportului intern, cele şapte proiecte de birouri deţinute pe piaţa locală au o valoare cumulată de 389 mil. euro. Portofoliul include clădirea Campus 6.1 cum­părată de la Skanska în mai 2018 contra sumei de 53 mil. euro dar şi Orhideea Towers, proiect de 36.300 mp supra­faţă închiria­bi­lă în care au investit 75 mil. euro. Cel mai scump proiect din portofoliu rămâne clădirea Riverplace de lângă Podul Ciurel, din zona Semănătoarea, evaluată la 107 mil. euro. Clădirea a fost dezvoltată de River Development în cadrul SEMA Park şi mai apoi vândută către Europolis şi ulterior preluată de CA Immo.

Vânzarea portofoliului de birouri ar putea marca şi cea mai mare tranzacţie semnată până acum pe piaţa lo­cală, de aproape 400 mil. euro, depăşind-o pe cea în care NEPI-Rockcastle a vândut portofoliul său către AFI Europe contra sumei de 307 mil. euro. Pe de altă parte, în cazul acesteia discuţiile erau încheiate înainte de pandemie.

De această dată, vânzarea portofoliului s-ar realiza pe o piaţă de birouri afectată de pandemie şi munca de acasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO