Constructii & Imobiliare

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România: Noile investiţii sunt suspendate, dar monitorizăm piaţa pentru oportunităţi

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din...

Autor: Bogdan Alecu

23.04.2020, 09:33 570

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia a anunţat oficial pe bursă că suspendă realizarea de noi investiţii dar oficialii spun că “vom continua să monitorizăm piaţa pentru oportunităţi de investiţii şi vom decide ulterior dacă vom continua sau nu”.

În raport nu se fac precizări cu privire la investiţiile actuale din România precum Globalworth Square şi Green Court D, ambele în zona Barbu Văcărescu din Capitală.

Anul trecut Globalworth anunţa că va demara în perioada următoare alte două noi proiecte de birouri în Bucureşti,

Globalworth West şi Luterană. Globalworth West va fi dezvoltat pe lotul de teren de 7.600 mp lângă birourile Renault Business Connected, de asemenea dezvoltate de Globalworth, iar Luterană în proximitatea hotelului Radisson din Bucureşti de pe Calea Victoriei.

Ieri, in cadrul unui eveniment organizat de consultanţii de la Cushman&Wakefield Echinox dezvoltatorii subliniau că în cazul noilor proiecte va exista o întârziere de cel puţin trei luni, problemele venind de la lipsa materialelor necesare, la reticenţa companiilor de a se muta din sediul actual.

Potrivit raportului, portofoliul Globalworth asigură venituri anuale de 190 mil. euro, din care 85% din din birouri, 9% retail, 5% din logistică şi industrial şi 1% din alte domenii.

În cazul retailului, 50% provine din domenii conexe care nu au fost închise de perioada de carantină, iar cu restul compania lucrează îndeaproape pentru a găsi soluţii. În cazul birourilor, cei mai afectaţi chiriaşi sunt cei din piaţa de co-working, care aduc 3% din veniturile companiei.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO