Constructii & Imobiliare

Furnizorul de servicii software NTT Data România se mută anul viitor în turnul de birouri Unirii View

Furnizorul de servicii software NTT Data România se...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.08.2017, 00:06 749

Dezvoltatorul belgian Yves Weerts, care construieşte turnul de birouri de 18 etaje din apropierea Pieţei Unirii din Bucureşti, a închiriat 4.000 de metri pătraţi din imobil – adică aproape un sfert – către furnizorul de servicii şi soluţii software NTT Data România.

„NTT Data România este prima companie care a ales Unirii View ca viitor sediu. În prezent, am ieşit cu lucrările din subteran şi avansăm cu construcţia potrivit graficului. Investiţia în dezvoltarea Unirii View este realizată 100% din fonduri proprii”, spune Yves Weerts, investitorul care dezvoltă Unirii View.

Belgianul investeşte 33 de milioane de euro în imobilul care va avea o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătraţi, livrarea fiind estimată pentru vara anului 2018.

Potrivit datelor existente în piaţă, chiria pe metru pătrat pentru clădirile de birouri clasa A din centrul Capitalei se ridică la 15 euro pe metru pătrat pe lună. Astfel, la o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi închiriată de NTT Data România, înseamnă că furnizorul de software va plăti circa 60.000 de euro chirie lunar, potrivit calculelor ZF.

„Suntem în discuţii pentru o su­pra­faţă de aproximativ 40% din pro­iect cu mai multe companii din do­meniile FMCG, tehnologie şi retail”, spune An­dre­ea Păun, managing partner al com­pa­niei Griffes, care a coordonat tranzacţia.

Clădirea Unirii View, cu o înălţime prevăzută de 73 de metri, este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu şi va avea 18 etaje: parterul, 17 etaje pentru birouri şi ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană împărţită pe 3 niveluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO