Constructii & Imobiliare

Florescu, RC2: Fără termen de exit la vopselele Policolor, diviziile de răşini şi chimie, vândute în maximum trei ani

Ion Florescu, managerul fondului de investiţii RC2 : Facem aceste exit-uri pentru a nu avea presiune de a face un exit de la divizia de vopsele, unde nu avem un termen.

Ion Florescu, managerul fondului de investiţii RC2 : Facem aceste exit-uri pentru a nu avea presiune de a face un exit de la divizia de vopsele, unde nu avem un termen.

Autor: Ioan Dornescu

30.04.2015, 00:06 480
Ion Florescu, managerul fondului de investiţii Reconstruction Capital (RC) 2, care deţine 40% din Policolor – Orgachim, spune că procedura de separare a activităţilor grupului a fost finalizată, dar un termen de exit nu poate fi avansat în acest moment decât în cazul diviziilor de răşini şi chimie din Bulgaria, nu şi pentru segmentul de vopsele.
 
„Nu ne gândim la un termen de exit pentru Policolor, ci la divizia de răşini, în puternică creştere acum, unde vom începe să ne gândim la exit în 2016 sau în anul următor, şi la secţia de chimie. În cazul celei din urmă, putem să ne gândim la un exit chiar mai devreme, anul acesta sau anul viitor. Facem aceste exit-uri pentru a nu avea presiune de a face un exit de la divizia de vopsele, unde nu avem un termen. La un moment dat se poate întâmpla, dar nu e programat pentru noi“, a declarat el.
 
În noiembrie 2013, Florescu afirma că grupul Policolor-Orgachim va fi vândut pe bucăţi începând din 2014, urmând ca exit-ul fondului de investiţii din cadrul produ­cătorului de lacuri şi vopsele să aibă loc în intervalul 2016 - 2018.
 
Legat de segmentul de vopsele, Flo­rescu spune că piaţa a început să se „mişte“ după scăderile din ultimii patru-cinci ani. „Trendul s-a inversat.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO