Constructii & Imobiliare

Fecioru, Wienerberger: Un sistem fiscal care să încurajeze construcţiile rezidenţiale ar putea stimula creşterea economică

Corneliu Fecioru, membru în CA al Wienerberger: Un exemplu pozitiv este Polonia, unde fondurile europene au fost utilizate în proporţie de aproximativ 70%, prin voinţă publică şi expertiză.

Corneliu Fecioru, membru în CA al Wienerberger: Un exemplu pozitiv este Polonia, unde fondurile europene au fost utilizate în proporţie de aproximativ 70%, prin voinţă publică şi expertiză.

Autor: Andreea Neferu

03.12.2014, 00:06 186
Corneliu Fecioru, membru în consiliul de administraţie al diviziei locale a producătorului austriac de cărămizi Wienerberger, spune că educaţia şi cercetarea vor juca un rol esenţial în dezvoltarea pieţei locale, astfel că pentru sprijinirea economiei româneşti este nevoie de „implementarea urgentă“ de măsuri în acest sens.
 
„De asemenea, infrastructura este critică pentru dezvoltarea în continuare a României, iar administraţia publică trebuie reformată, prin crearea unui sistem transparent de guvernare. O altă măsură (care să sprijine economia locală să atingă un ritm de creştere anual de 5% - n. red.) este trecerea la un sistem de fiscalitate care să încurajeze prin pârghii specifice construcţiile rezidenţiale“, afirmă Fecioru. El adaugă că fondul de locuinţe este din ce în ce mai degradat şi în piaţă există nevoia de înlocuire a acestuia. România are un fond de 8,5 milioane de unităţi locative, iar cea mai mare parte din locuinţe sunt realizate în blocuri, în anii ’60-’80, potrivit datelor ZF.
 
O altă modalitate prin care reprezentantul Wienerberger vede o creştere economică anuală de 5% în România este stimularea atragerii de fonduri europene. La finalul lunii octombrie, guvernul român reuşise să atragă 7,3 miliarde de euro, adică doar 38% din banii alocaţi de Bruxelles pentru România în exerciţiul financiar 2007-2013, arată datele de la Ministerul Fondurilor Europene. „Un exem­plu pozitiv în acest sens este Polonia, unde fondurile (europene din perioada 2007-2013 – n. red.) au fost utilizate în proporţie de aproximativ 70%, prin voinţă publică şi expertiză. În acelaşi timp, România a rămas în urmă.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO