Constructii & Imobiliare

Familia Mudura, care a dezvoltat mallul Lotus din Oradea, investeşte 60 mil. euro într-un proiect imobiliar mixt în oraşul de pe Crişul Repede

Familia Mudura, care a dezvoltat mallul Lotus din Oradea,...

Autor: Andreea Neferu

26.11.2015, 10:59 3767

Familia Mudura, care deţine mallul Lotus Center din Oradea, va investi 60 de milioane de euro în construcţia unui proiect imobiliar de 147.000 de metri pătraţi pe terenul fostei fabrici Înfrăţirea din oraşul de pe Crişul Repede, ce va cuprinde atât un nou centru comercial, cât şi spaţii rezidenţiale şi de birouri.

Mallul din cadrul proiectului mixt va avea o suprafaţă închiriabilă de 25.000 de metri pătraţi, precum şi o parcare cu peste 1.000 de locuri, finalizarea sa fiind programată pentru ultimul trimestru al anului 2017. Ulterior, pe teren vor fi construite şi clădiri de birouri, precum şi blocuri.

“Proximitatea cu Băile Felix face ca Oradea să fie o importantă destinaţie turistică. Pe lângă acest aspect, puterea de cumpărare a locuitorilor oraşului este în continuă creştere”, afirmă Diana Bora, director comercial al Lotus Center.

Lotus Center, cu o suprafaţă închiriabilă de 40.000 de metri pătraţi, a fost dezvoltat în urmă cu 13 ani, fiind unul dintre primele malluri din România. Centrul are în prezent peste 150 de magazine, având chiriaşi precum Carrefour, Media Galaxy, Zara, H&M, New Yorker sau Hervis.

Familia Mudura este cunoscută ca fiind cea care a adus pe piaţa locală ouăle de ciocolată Kinder, produse de italienii de la Ferrero.

Noua investiţie pe care o are în plan familia Mudura este cel de-al doilea proiect imobiliar de tip mixt anunţat anul acesta pentru jumătatea de vest a ţării. Astfel, la Timişoara, omul de afaceri Iulian Dascălu a anunţat că doreşte să construiască un proiect mixt în jurul centrului comercial Iulius Mall pe care îl deţine în oraş, investiţia urmând să se ridice la circa 200 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO