Caută doar în titlu
Constructii & Imobiliare

Explozia clădirilor de birouri din Nordul Capitalei: Aurel Vlaicu şi Pipera, zonele sufocate de corporatişti, au fost cele mai aglomerate staţii de metrou în 2017

♦ Ionuţ Anton, un angajat care lucrează în zona de nord a Capitalei: „Este mereu înghesuială când plec de la serviciu de la Pipera“.

Creşterea numărului de corpo­ratişti din noile clădiri de bi­rouri a supraaglomerat staţiile de metrou din nordul Bucu­reştiului, cele mai mari creşteri ale traficului de călători fiind înregistrate anul trecut în staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera, din apropierea hubului de birouri al Capi­talei, potrivit datelor furnizate de Metrorex la solicitarea ZF.

În total, anul trecut, aproape şapte milioane de oameni au trecut prin staţia Aurel Vlaicu, o creş­tere de circa 7% faţă de 2016, şi circa şase milioane prin staţia Pipera – după un avans similar.

În medie, 33.360 de oameni au tranzitat într-o singură zi aceste staţii de metrou, folo­site îndeosebi de corpo­ratiştii ale căror birouri sunt situate în apropiere. De altfel, intervalul orar în care se înregistrează cea mai mare aglomeraţie în staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera este cuprins între 18 şi 19, adică exact ora la care se în­cheie programul uzual al celor mai multe companii cu sediile în clădirile de birouri moderne. „Eu urc în metrou la Dimitrie Leonida şi cobor la Pipera. Pe parcurs, la celelalte staţii, coboară puţini oameni, cei mai mulţi merg până la Aurel Vlaicu şi Pipera. Foarte puţini dintre colegii mei vin cu maşina la serviciu, cei mai mulţi aleg să vină cu metroul. Cel mai aglomerat este iarna, vara mai sunt oamenii în concediu, însă per total aglomerat e tot timpul, iar în metrou e mereu înghesuială când plec de la serviciu”, spune Ionuţ Anton, un angajat care lucrează în zona de nord a Capitalei.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.