Constructii & Imobiliare

ESOP: Piaţa spaţiilor de birouri, afectată de restricţiile impuse de pandemie, a fost trasă în sus în T3 de renegocieri şi de prelungirea contractelor, în creştere cu 77% faţă de T3 2019

ESOP: Piaţa spaţiilor de birouri, afectată de...

Autor: Roxana Rosu

13.10.2020, 10:58 249

Piaţa spaţiilor de birouri, afectată de restricţiile impuse de pandemie, a fost trasă în sus în trimestrul trei de renegocieri şi de prelungirea contractelor, volumul total tranzacţionat ridicându-se la 56.730 mp închiriaţi, cu 12% mai puţin decât în perioada similară din 2019, arată o analiză realizată de compania ESOP Consulting.

Pentru mai mult de jumătate dintre aceste spaţii chiriaşii au preferat să rămână în aceleaşi clădiri de birouri, fiind semnate contracte de prelungire.

De altfel, pe acest segment al renegocierilor de contracte s-a înregistrat o creştere şi faţă de trimestrul anterior, dar şi faţă de acelaşi trimestru al anului trecut. În trimestrul trei din 2020 au fost prelungite contracte de închiriere a spatiilor de birouri care însumează o suprafaţă cu 77% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Un semnal pozitiv este reluarea activităţii de tranzacţionare a spaţiilor de birouri în centre de afaceri noi. Chiar dacă volumul de prelungiri de contracte este mai mare decât cel al relocărilor în clădiri noi, trendul relocărilor ar putea fi ascendent în următoarele 12 luni, deoarece chiriaşii pot valorifica acum disponibilitatea mai mare din partea proprietarilor de a oferi chirii competitive şi soluţii la cheie de amenajare a spaţiului de birouri conform noilor condiţii anti COVID - 19”, afirmă Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO