Constructii & Imobiliare

Două fonduri uriaşe din SUA şi-au securizat un loc fruntaş pe piaţa logistică locală după achiziţii de aproape 200 mil. euro

Două fonduri uriaşe din SUA şi-au securizat un loc...

Autor: Andreea Neferu

03.11.2015, 00:06 898
Companiile americane TPG Capital şi Black­stone, două dintre cele mai mari fonduri de investiţii din lume, au intrat în forţă în industria logistică din România după ce au achiziţionat mai multe parcuri industriale din Bucureşti şi din provincie în ultimul an în urma unor investiţii care se apropie pe plan local de 200 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.
 
Cea mai recentă mişcare a fost cea prin care Blackstone, care are în administrare un portofoliu de 334 de miliarde de dolari, a cumpărat pentru puţin peste 500 de milioane de euro portofoliul logistic din Europa al companiei austriece Immofinanz, care include şi proprietăţi finalizate, respectiv în curs de finalizare din România, precum şi mai multe terenuri.
 
„După cum am anuat în urmă cu aproape trei luni (când Immofinanz a transmis că scoate la vânzare ac­tivele din domeniul logistic - n. red.), vânzarea por­to­foliului logistic reprezintă un pas important pentru a continua simplificarea şi optimizarea structurii por­to­fo­liului nostru şi pentru a ne concentra pe ca­pa­bi­li­tă­ţile noastre principale, din segmentele de retail şi bi­rouri“, a spus Oliver Schumy, CEO al Immofinanz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO