Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul şi proprietarul de centre logistice P3 Logistic Parks a încheiat tranzacţii pentru peste 35.800 mp în T1/2021. 36% din total au mers în contracte noi

Dezvoltatorul şi proprietarul de centre logistice P3...

Autor: Cristina Bellu

02.06.2021, 13:43 119

P3 Logistic Parks (P3), investitor, proprietar, dezvoltator şi manager pe termen lung de proprietăţi logistice europene, a încheiat în primul trimestru al acestui an tranzacţii pentru peste 35.800 de metri pătraţi de spaţii logistice şi de birouri pe piaţa din România, din care mai mult de 36% (13.000mp) au fost contracte noi, iar aproximativ 63% (22.500 mp) au reprezentat prelungiri ale contractelor existente.

„Sunt rezultate bune, care ne dau încredere şi ne încurajează să continuăm demersurile pentru consolidarea şi diferenţierea activului existent, atât prin noi servicii, cât şi prin integrarea de elemente sustenabile care să conducă la îmbunătăţirea experienţei de lucru pentru toţi chiriaşii noştri şi angajaţii lor.”, spune Sînziana Pardhan, managing director P3 în România.

Datele companiei arată că patru dintre parteneriatele existente s-au consolidat încă de la începutul anului, astfel încât rata de retenţie în cadrul parcului P3 Bucharest A1, din vestul Capitalei, rămâne la cote ridicate.

Dezvoltatorul apasă puternic pedala pentru accelerarea decarbonizării sectorului industrial-logistic prin promovarea şi integrarea de elemente sustenabile şi se aliniază trendurilor şi directivelor globale, investind constant în consolidarea serviciilor şi modernizarea spaţiilor existente.

Astfel,  90% din portofoliul local al dezvoltatorului este deja echipat cu tehnologie de iluminat LED, iar în prezent sunt în curs de implementare o serie de proiecte pentru eficientizarea consumului de apă şi gaze în interiorul clădirilor.

Mai mult, P3 a inaugurat recent în cadrul parcului de la km 13, A1, primele două staţii de încărcare fast-charge pentru vehicule electrice, ce permit încărcarea simultană a patru autoturisme. Proiectul se adresează publicului larg şi poate fi extins şi adaptat în funcţie de cerinţele şi nevoile chiriaşilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO