Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul One United Properties şi-a majorat capitalul cu 25 mil. euro, vânzând 30% din proiectul de birouri One Cotroceni Park pe care compania îl dezvoltă pe locul fostei fabrici Ventilatorul din Capitală, lângă viitoarea staţie de metrou Academiei

Dezvoltatorul One United Properties şi-a majorat...

Autor: Cristina Bellu

08.09.2020, 11:59 1752

One United Properties, dezvoltatorul controlat de Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu,a finalizat procesul de majorare de capital în valoare de 25 de milioane de euro, pentru investiţii în proiectul de birouri One Cotroceni Park, pe care compania îl dezvoltă pe locul fostei fabrici Ventilatorul din Capitală.

„One Cotroceni Park livrează un concept care schimbă perspectiva asupra dezvoltărilor imobiliare clasice şi care va deveni un punct de referinţă pentru viitorul Bucureştiului”, spune Mihai Păduroiu, CEO al diviziei office One United Properties.

Compania a cedat recent 30% din firmele care dezvoltă componenta de birouri a proiectului One Cotroceni Park pentru o creştere de capital ce va fi investit în dezvoltarea proiectului care are deja preînchiriată 50% din prima fază a componentei office.

În premieră pentru un proiect de birouri din Bucureşti, proiectul One Cotroceni Park va fi direct conectat la viitoarea staţie de metrou Academia Militară printr-un pasaj subteran. Până acum doar două centre comerciale din Capitală au acces direct la metrou – Sun Plaza şi Unirea Shopping Center.

One Cotroceni Park este primul proiect imobiliar mixt din Capitală, care vine atât cu o componentă de birouri, cât şi cu una rezidenţială plus una de retail de 15.000 metri pătraţi, comparabilă cu cea a unui mall dintr-un oraş secundar din ţară.

Componenta rezidenţială va avea aproximativ 800 de apartamente, şi va fi dezvoltată în mai multe faze, după ce va fi obţinută autorizaţia de construire.

One United Properties a cumpărat terenul fostei fabrici Ventilatorul din Bucureşti, cu o suprafaţă de 5,3 hectare. Terenul din zona Răzoare se află între două viitoare staţii de metrou, de pe magistrala către Drumul Taberei – Academia Militară şi Orizont. Acolo există deja din 2013 un PUZ obţinut pentru un proiect mixt, de birouri şi rezidenţial, cu nouă clădiri de 11 etaje, una de 12 şi un turn de 20 de etaje, care însă a fost modificat.

Viitoarea staţie de metrou Academiei, din zona Răzoare din Capitală a devenit în ultimii doi ani un adevărat magnet al investiţiilor datorită proiectului de infrastructură dar şi proximităţii faţă de centru, nord, sud şi vest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO