Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul Iulius, deţinut de Iulian Dascălu, construieşte în paralel două proiecte de retail destinate producătorilor şi antreprenorilor. Investiţia totală, finanţată de CEC Bank, trece de 17 mil. euro

Dezvoltatorul Iulius, deţinut de Iulian Dascălu,...

Autor: Cristina Bellu

20.07.2021, 12:44 2699

Dezvoltatorul imobiliar Iulius Group, deţinut de Iulian Dascălu, anunţă că a început construcţia celui de-al doilea proiect de retail Family Market, destinat producătorilor şi antreprenorilor, la Bucium, în Iaşi.

Lucrările se desfăşoară în paralel cu construcţia primului Family Market, localizat în comuna Miroslava din judeţul Iaşi, proiect demarat în urmă cu patru luni şi care cuprinde 7.700 de metri pătraţi spaţii de retail destinate producătorilor şi antreprenorilor locali.

Investiţia totală în cele  două unităţi trece de  17 milioane de euro şi este finanţată de CEC Bank, transmit reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Proiectul Family Market Bucium se construieşte în zona hotelului Bellaria din Iaşi şi va include un supermarket şi peste 25 de retaileri, într-un procent majoritar fiind producători şi antreprenori autohtoni, ca parte a strategiei Iulius de a oferi oportunităţi şi promovare businessurilor locale.

Construcţia presupune şi o restructurare a infrastructurii perimetrale, pentru o bună conectivitate, dar şi crearea a peste 145 locuri de parcare, spaţii pentru biciclete şi staţii de încărcare electrică. În plus va fi amenajată şi o zonă verde, cu arbori şi arbuşti, alei de acces şi de promenadă.

„Family Market este conceptul de retail de proximitate unde găseşti toate serviciile de care ai nevoie. Cele două proiecte care se construiesc în judeţul Iaşi (comuna Miroslava şi cartierul Bucium) vor fi finalizate în primul trimestru din 2022 şi sunt răspunsul Iulius la o cerere concretă pentru servicii în zonele rezidenţiale cu un ritm accelerat de creştere”, spune Radu Pârlea, Manager Family Market.

În paralel se desfăşoară şi lucrările pentru Family Market Miroslava, proiect realizat în parteneriat cu Primăria Miroslava. Investiţia va integra tot un supermarket şi un mix personalizat de produse şi servicii. Tot aici, Iulius va amenaja un parc, singurul din comună, cu arbori maturi şi arbuşti, gazon, plante decorative, alei pietonale, fântână arteziană şi o lucrare de artă stabilită în urma unui concurs dedicat comunităţii artistice locale.

În plus, vor fi realizate 137 locuri de parcare, dar şi lucrări de modernizare a infrastructurii, prin lărgirea străzii adiacente şi reamenajarea staţiei de transport în comun din zonă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO