Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Wallberg din Arad demarează construcţia celui de-al doilea turn din proiectul imobiliar XCity Towers din Timişoara, investiţie estimată la peste 12 mil. euro, din care 7,3 mil. euro este finanţată de Garanti Bank

Dezvoltatorul imobiliar Wallberg din Arad demarează...

Autor: Cristina Bellu

01.09.2020, 14:45 641

Dezvoltatorului imobiliar Wallberg, unul dintre cei mai activi din Timişoara, Arad şi Braşov, anunţă extinderea parteneriatului cu Garanti Bank odată cu încheierea unui contract de finanţare de 7,3 mil. euro pentru construcţia celui de-al doilea turn al proiectului imobiliar XCity Towers din Timişoara, care va avea un regim de înălţime de 16 etaje şi va cuprinde 148 de apartamente.

Investiţia în proiect este estimată la 12,5 milioane de euro, şi va creşte numărul apartamentelor pe care Wallberg le construieşte deja în Timişoara până la 287 de unităţi, la care se adaugă peste 300 de locuri de parcare şi o suprafaţă destinată spaţiilor comerciale şi o componentă office de 1.400 metri pătraţi, potrivit datelor transmise de oficialii companiei.

Dezvoltatorul a pregătit organizarea şantierului şi a demarat lucrările de construcţie, toate avizele necesare fiind deja obţinute. În paralel, Wallberg urmează să finalizeze şi construcţia primului turn care va fi livrat în a doua parte a acestui an. În final, proiectul dezvoltat de Wallberg în Timişoara va totaliza 955 de apartamente, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 75 mil. euro.

"Dacă Tower One este rezervat aproape în totalitate, estimăm ca până la finalul acestui an să precontractăm spre 60% din apartamentele din Tower Two şi să demarăm cât mai repede al treilea turn din ansamblu. De altfel, 30% din apartamentele din noua clădire au fost deja precontractate. Concomitent, pregătim construcţia celei de-a treia etape din proiectul Sunnyville din Braşov, unde ne aflăm în faza de autorizare ", spune Valentin Morar, CEO Wallberg.

Portofoliul grupului Wallberg, activ pe piaţa locală din 2004, include proiecte în Arad, dintre care Arad Plaza şi Bourgeoise Residence finalizate recent, un proiect de vile din Cluj-Napoca, un proiect finalizat integral în Braşov şi alte două proiecte majore aflate în diferite etape de dezvoltare - Sunnyville în Braşov şi XCity Towers în Timişoara. Până în prezent, Wallberg are peste 150.000 de metri pătraţi construiti şi a livrat peste 1.000 de apartamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO