Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor va vinde obligaţiuni de 6 mil.euro, cu posibilitatea de extindere până la 15 mil.euro. Dobânda se va situa în intervalul 5,9% - 6,4%

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor va...

Autor: Roxana Rosu

17.11.2020, 09:25 544

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor va vinde obligaţiuni în valoare de 6 milioane euro, cu posibilitatea de extindere până la 15 milioane euro, într-un plasament privat, perioada de derulare a ofertei fiind de două săptămâni.

Emisiunea de obligaţiuni a fost aprobată de acţionari în aprilie 2020, iar Consiliul de Administraţie a decis derularea ofertei în urma şedinţei din 16 noiembrie.

Valoarea ofertei de obligaţiuni a fost stabilită la 6 milioane euro, cu posibilitatea majorării la 15 milioane euro, urmând să fie emise maximum 30.000 de titluri, cu o valoare nominală de 500 euro fiecare.

Dobânda nominală fixă se va stabili prin metoda licitaţiei şi se va situa în intervalul 5,9% - 6,4%, plătibilă semestrial. Scadenţa finală va fi de 72 de luni de la Data de Emisiune .

Ulterior emisiunii, obligaţiunile vor fi listate la BVB.

Compania a înregistrat în primele nouă luni ale anului venituri din vânzarea de locuinţe de de 135 milioane lei, în creştere cu 35% faţă de perioada similară din 2019, în timp ce profitul net s-a redus cu 28%, la 13 milioane lei.

Impact are 371 milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 58% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile IMP se tranzacţionează în scădere cu 6%, pe fondul unui rulaj de 19,9 milioane de lei.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO