Caută doar în titlu
Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Impact, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a cumpărat un teren de 19.068 mp în Iaşi, pe care vrea să construiască un ansamblu rezidenţial “verde”

Impact Developer & Contractor, dezvoltator imobiliar listat la bursa de la Bucureşti (IMP-simbol bursier), intră pe piaţa imobiliară din Iaşi odată cu achiziţia unui teren de 19.068 metri pătraţi situat în zona Copou, una dintre cele mai bine cotate zone rezidenţiale din oraş.  

Compania intenţionează să replice la Iaşi modelul ansamblului rezidenţial Greenfield din Bucureşti, proiect încadrat în categoria clădirilor verzi, şi care include blocuri cu regim redus de înălţime şi spaţii verzi ample.

„O parte importanta a strategiei grupului Impact Developer & Contractor consta in extinderea si promovarea standardelor de locuire Greenfield si Luxuria Residence, atat in Bucuresti, cat si in orasele mari din tara. (...) Aceasta achizitie este un prim pas de extindere in Iasi, urmand ca in urmatorii ani sa extindem si sa consolidam prezenta in Iasi”, spune Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.   

Tranzacţia vine dupa ce, anul acesta, dezvoltatorul a început lucrarile la cartierul Boreal Plus din Constanţa, ca parte a strategiei de extindere în orasele mari din ţară, proiect care va include 18 vile şi 673 de apartamente în extindere pentru complexul Boreal dezvoltat anterior.

Compania a înregistrat în primele şase luni ale anului venituri de 65,8 milioane lei din vânzarea proprietăţilor deţinute, în scădere cu 17% faţă de perioada similară din 2019, în timp ce profitul net s-a redus la jumătate, la 8,6 milioane lei, comparativ cu 16,4 milioane lei în S1/2019.

La finalul lunii iunie 2020, existau in stoc 76,8 ha de teren disponibile pentru dezvoltari noi la o valoare contabila de 504,7 mil lei, teren destinat vanzarii si dezvoltarii de noi proiecte.

Compania, controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, are în dezvoltare doua proiecte rezidentiale in Bucuresti, Greenfield Residence Baneasa şi Luxuria Domenii Residence, precum şi prima faza a proiectului Boreal Plus din Constanta. 

Societatea cu 381 milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 58,8% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15,9% din capitalul social. De la începutul anului, acţiunile IMP se tranzacţionează în scădere cu 3,36%, pe fondul unui rulaj de 17,6 milioane de lei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.