Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar GTC investeşte peste 70.000 de euro în clădirile de birouri pe care le deţine în Capitală, în contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus

.

.

Autor: Cristina Bellu

09.06.2020, 11:23 334

GTC, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din Bucureşti, care deţine clădiri office atât în zona Pieţei Victoriei, cât şi City Gate în Piaţa Presei Libere, a alocat un buget de peste 70.000 de euro pentru cele cinci proiecte pe care le deţine în Bucureşti, în contextul măsurilor dispuse de autorităţi şi de comun acord cu chiriaşii, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

„Este posibil ca spaţiile de birouri să fie reconfigurate de către chiriaşi, astfel încât să îndeplinească normele impuse de autorităţi. Noi am făcut deja schimbări în zonele comune ale clădirilor, pentru a asigura o minimă distanţare socială. Pe viitor, vom implementa toate măsurile generate de noul context post COVID-19”, transmite Bogdan Jigman, director general al GTC România.

El apreciază că în prezent este dificil de estimat valoarea totală a investiţiilor pe care compania le va face în următoarele 18 luni pentru adaptarea la noul context al spaţiilor de birouri, atât în cazul proiectelor finalizate cât şi în cazul clădirilor aflate în curs de dezvoltare, fiind posibilă o scădere a costurilor de construcţie, în funcţie de evoluţia pieţei forţei de muncă şi a preţului materiilor prime.

În ceea ce priveşte configuraţia proiectelor de clădiri de birouri care au fost deja demarate înainte de declanşarea pandemiei, reprezentanţii GTC România consideră că nu vor avea loc schimbări semnificative. „Majoritatea sunt clădiri de clasă A, ceea ce înseamnă că sunt proiectate să aibă suprafaţă generoasă pentru spaţiile de birouri, astfel că viitorilor chiriaşi nu le va fi dificil să opteze pentru compartimentări diferite faţă de ceea ce aveau planificat. Aşadar, schimbările vor interveni doar în modul în care companiile vor organiza spaţiile pentru fiecare angajat în parte. De asemenea, cred că acesta poate fi sfârşitul erei spaţiilor deschise şi reapariţia micilor birouri, poate nu individuale, ci pe departamente sau echipe”, punctează Bogdan Jigman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO