Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management estimează afaceri de aproape 400 mil. lei şi profit net de 188 mil. lei la finalul anului. “Ne aşteptăm ca businessul să continue să crească sustenabil şi să se diversifice într-un ritm alert”

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management estimează...

Autor: Cristina Bellu

31.01.2022, 10:09 370

Forty Management, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte mixte şi regenerare urbană din România, condus de Lucian Azoiţei, estimează pentru 2022 o cifră de afaceri de 397 milioane lei şi un profit net de 188 milioane lei, potrivit bugetului aprobat de managementul companiei săptămâna trecută.

Dezvoltatorul imobiliar apreciază că veniturile din vânzarea proprietăţilor rezidenţiale construite vor ajunge la 394,6 milioane lei, iar cele din chirii la 2,4 milioane lei.

În acelaşi timp, compania are în vedere realizarea unor investiţii în valoare de 155 milioane lei.

„2022 este anul în care Forty Management va trece la stadiul trei de dezvoltare şi ne aşteptăm ca businessul nostru să continue să crească sustenabil şi să se diversifice într-un ritm alert”, spune Ana Hogea, Director Executiv  Forty Management.

Anul acesta, compania urmează să finalizeze lucrările la Central District Viitorului 134 în paralel cu dezvoltarea proiectul mixt de regenerare urbană Central District Lagoon City.

“Prevedem creşteri semnificative din vânzările şi închirierile acestor proiecte. Estimăm că vom investi 155 milioane de lei în 2022, capital care va fi folosit exclusiv pentru a dezvolta Central District Lagoon City”, adaugă Ana Hogea.

Compania evaluată la 497 milioane de lei (100,2 milioane euro) intenţionează să se extindă în următorii ani şi în capitalele învecinate - Varşovia, Praga şi Budapesta, cu proiectul Central District Lagoon City, achiziţionând licenţa de exploatare a Crystal Lagoons pentru aceste oraşe.  

Forty Management a raportat pentru primele nouă luni din 2021 o cifră de afaceri consolidată de 109,4 milioane de lei, în creştere cu 76,3% faţă de perioada similară din 2020, şi un profit net de 36 milioane lei, în creştere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Portofoliul companiei include proiectele Central District Cuza99, Central District 4 Elemente, Central District Viitorului 134, Central District Lagoon City şi Central District Royal Suites, livrate sau în diferite faze de dezvoltare.

Forty Management este fondată şi este condusă de Lucian Azoiţei, care în prezent deţine 88,43% din acţionariatul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO