Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul ceh de spaţii logistice P3 a tranzacţionat anul trecut în România peste 200.000 mp de depozite şi birouri. Mai bine de un sfert au fost contracte noi

Sînziana Pardhan, director general P3 România

Sînziana Pardhan, director general P3 România

Autor: Cristina Bellu

16.02.2021, 13:07 145

Dezvoltatorul şi proprietarul ceh de centre logistice P3 a tranzacţionat anul trecut în România peste 220.000 de metri pătraţi de spaţii de depozitare şi birouri, dintre care 55.000 metri pătraţi au fost contracte noi, iar 165.000 metri pătraţi prelungiri ale contractelor existente, rezultatele depăşind estimările iniţiale ale companiei.

„Pandemia generată de Covid-19 a adus sectorul nostru de activitate în lumina reflectoarelor, arătând că segmentul industrial-logistic este o componentă esenţială a mecanismului care face ca societatea modernă să funcţioneze”, spune Sînziana Pardhan, director general P3 România.

În cea de-a doua jumătate a anului 2020, compania a semnat un acord de colaborare cu CFR Călători asigurând astfel accesul via tren pentru personalul parcului P3 Bucharest A1. Totodată, a inaugurat propria cantină-restaurant şi a închis cea mai mare tranzacţie din piaţa locală de real estate pe segmentul industrial, prin semnarea contractului de prelungire pentru cei 85.000 mp ocupaţi de retailerul Carrefour în cadrul parcului.      

La nivelul grupului, P3 a încheiat anul trecut două tranzacţii importante, şi anume achiziţiile portofoliilor Maximus şi Matrix, cu o valoare totală de 1,5 milioane de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă. Astfel, în 2020, portofoliul P3 a crescut cu aproximativ 48%, la 6,5 milioane de metri pătraţi suprafaţă totală închiriabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO