Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul ansamblului rezidenţial New Point din Pipera: Avem 15% investitori şi 85% clienţi finali. Datorită cererii, în luna iulie vom demara lucrările la faza a doua

Dezvoltatorul ansamblului rezidenţial New Point din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.07.2017, 12:33 1629

Compania israeliană de investiţii Shikun & Binui, care a dezvoltat ansamblul rezidenţial City Point din zona Aviaţiei, va demara în luna iulie a doua fază din proiectul de locuinţe New Point, amplasat în zona Pipera, în apropiere de Şcoala Americană. Din prima fază, dezvoltatorul a vândut mai mult de jumătate din apartamente.

„Am început construcţia în noiembrie 2016, împreună cu procesul de vânzare pentru proiectul nostru rezidenţial din Pipera, New Point. La sfârşitul primelor şase luni din 2017, echipa de vânzări a finalizat contracte pentru un număr de peste 70 de unităţi din prima fază a acestui complex”, spune Favi Stelian, CEO-ul Shikun & Binui RED România.

Cele două faze cumulează o investiţie de 14 milioane de euro (câte şapte milioane de euro pentru fiecare etapă) şi vor avea câte 136 de apartamente fiecare, adică peste 270 în total. Sursa de finanţare este capitalul propriu.

„Până în prezent avem un procent de 15% investitori şi 85% clienţi finali. Datorită cererii pe care o avem, în luna iulie vom demara lucrările la faza a doua, constând în alte două blocuri”, mai spune Favi Stelian.

Unităţile cel mai bine vândute sunt studiourile duble şi apartamentele cu două camere.

Prima fază a proiectului New Point constă în două blocuri parter plus nouă etaje, totalizând 136 de apartamente. Cele două blocuri urmează să fie livrate în primul trimestru al anului 2018. În prezent, lucrările de construcţie au ajuns la nivelul etajului şapte.

Pentru cea de-a doua fază, termenul estimat pentru livrare este sfârşitul anului 2018.

Antreprenorul pentru construcţie este o companie tot israeliană, Danya Cebus.

Terenul pe care se ridică ansamblul rezidenţial New Point a fost cumpărat în 2016, iar motivul care a stat la baza alegerii lui de către compania Shikun & Binui este că infrastructura era îmbunătăţită în zonă. Strategia companiei nu este să construiască blocuri în câmp, pentru a aştepta ulterior ca infrastructura să se dezvolte, după cum spunea la finalul anului trecut Favi Stelian.

El spunea şi că are în plan şi un al treilea proiect rezidenţial, pentru care vizează un teren. Acesta ar trebui însă să se găsească în altă parte decât în nord, zonele către care se uită dezvoltatorul fiind Floreasca, Primăverii şi Herăstrău.

Compania mai dezvoltă proiecte imobiliare şi în Polonia, Ungaria, Cehia sau Germania, unde este activă şi pe birouri, nu numai pe rezidenţial. În România, din 2007 până acum, compania a investit între 50 şi 70 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO