Constructii & Imobiliare

Delta ACM 93 construieşte peste 2.700 de locuinţe în Algeria cu 70 de milioane de euro

Delta ACM 93 construieşte peste 2.700 de locuinţe în...

Autor: Andreea Neferu

18.12.2013, 00:06 670
Constructorul bucureştean Delta ACM 93, controlat de omul de afaceri Florea Diaconu, a câştigat două contracte în valoare cumulată de circa 70 de milioane de euro pentru construcţia a 2.750 de locuinţe sociale în localităţile Tebessa şi El Bayadh din Algeria.
 
Acestea sunt primele contracte pe care compania le câştigă în Algeria, după ce a mai primit proiecte de construcţii în Irak şi Gabon, potrivit informaţiilor ZF.
 
„În ţări precum Algeria, unde un litru de benzină costă 10 cenţi, există bani pentru construcţii. Nu ştiu dacă din punct de vedere economic în Algeria este mai bine sau mai rău comparativ cu acum cinci ani, când a început criza, dar cu siguranţă nu este la fel de rău ca în Europa (din perspectiva construcţiilor – n.red.)“, a spus Florea Diaconu.
 
Contractele pentru construcţia celor 2.750 de locuinţe sociale au o valoare de circa 70 de milioane de euro, însă Delta ACM 93 ar urma să realizeze şi in­fra­struc­tura adiacentă acestora (străzi, sisteme de apă-canalizare etc.), pentru care compania ar urma să mai încaseze 20-30% din valoarea contractelor, adică 15-20 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO