Constructii & Imobiliare

Deloitte a asistat grupul TeraPlast în vânzarea diviziei de oţel către grupul irlandez Kingspan, într-o tranzacţie evaluată la 410 mil. lei

Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România

Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România

Autor: Cristina Bellu

31.07.2020, 12:29 136

Deloitte România a asistat grupul TeraPlast, cel mai mare producător local de materiale de construcţii, cu afaceri de aproape un miliard de lei în 2019, în vânzarea diviziei Steel către gigantul irlandez Kingspan Group, lider global în industria materialelor de termoizolare şi de anvelopare a clădirilor, listat la Euronext Dublin şi la Bursa de Valori din Londra, care era deja prezent în România.

Tranzacţia se referă la întreaga participaţie deţinută de TeraPlast în fabricile de panouri termoizolante TeraSteel din România şi din Serbia şi în producătorul de ţiglă metalică Wetterbest, fiind supusă aprobării autorităţilor în domeniul concurenţei.

Valoarea diviziei vândute este evaluată la 410 milioane de lei, iar preţul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete şi capitalul de lucru.

Echipa de consultanţă financiară a Deloitte România a fost condusă de Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, asistat de Ioana Boca, Director, şi a fost alcătuită din Miruna Ciocea, Manager, Ionuţ Vasilescu, Manager, şi Radu Constantin, Senior Associate. De asemenea, o echipă de servicii fiscale coordonată de Dan Bădin, Partener Servicii Fiscale, din care au făcut parte Ioana Năstase, Senior Manager, şi Andreea Mărunţelu, Senior Consultant, a oferit consultanţă în cadrul proiectului.

„Această tranzacţie a fost un proiect complex, dată fiind amploarea ei şi faptul că vizează active din mai multe ţări. Echipa noastră a lucrat cu managementul TeraPlast în mai multe etape şi pe o perioadă de mai multe luni. Această colaborare strânsă a fost benefică atât în pregătirea rapoartelor specifice acestui tip de tranzacţie, cât şi în facilitarea discuţiilor cu potenţialii investitori”, explică Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Cu o echipă de 50 de experţi, Deloitte este unul dintre cei mai importanţi furnizori din România de servicii de consultanţă financiară pentru companii locale şi multinaţionale din mediul privat şi din cel public. În 2019, echipa de consultanţă financiară a Deloitte România a fost implicată în peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

Divizia Steel a TeraPlast a generat 578 milioane de lei din cifra de afaceri consolidată – de 973 mil. lei – a grupului TeraPlast în 2019 şi a contribuit cu peste 50 milioane de lei la EBITDA grupului.

TeraPlast SA este listată la Bursa de la Bucureşti, unde are o capitalizare de 521 de milioane de lei. Compania este deţinută în proporţie de 46% de omul de afaceri Dorel Goia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO