Constructii & Imobiliare

Cushman&Wakefield Echinox: Românii vor să iasă mai des în parc şi vor prefera vacanţa în ţară; numărul de vizite la mall va scădea, dar numărul de produse cumpărate va creşte

Autor: Roxana Rosu

11.06.2020, 13:43 225

Cele două luni de izolare şi situaţia încă fragilă în ceea ce priveşte pericolul de infectare cu virusul Covid-19 îşi vor pune amprenta asupra comportamentului de consum al românilor, aceştia fiind tentaţi să aleagă mai multe activităţi în aer liber şi vacanţe în interiorul ţării, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox şi compania de cercetare MKOR Consulting.

Odată cu ridicarea restricţiilor, proces ce are loc treptat începând cu 15 mai, principalele activităţi pe care românii îşi doresc să le facă mai des sunt plimbările în parc (32%), petrecerea vacanţelor în România (26%) şi activităţile sportive în aer liber (25%), urmate de participarea la evenimente culturale (17%), antrenamente la sala de fitness (15%) şi vizite la locurile de joacă pentru copii (14%).

La polul opus, principalele activităţi care vor fi realizate mai rar sunt legate de ieşitul la masă în mall (53%), călătoriile în străinătate (45%) şi mersul la cinematograf (45%), reiese dintr-un sondaj realizat pe un număr de 600 de respondenţi din toate judeţele ţării.

Sondajul a fost realizat în perioada 14 – 18 mai, cele mai multe răspunsuri provenind de la persoane din Bucureşti – Ilfov (45%), Prahova (7%), Constanţa (4%), Cluj, Iaşi, Timiş, Braşov şi Galaţi (cate 3%).

Pandemia a modificat şi comportamentul românilor în privinţa cumpărăturilor şi apetitului pentru mersul la mall. Astfel, dacă 30% dintre respondenţi obişnuiau să meargă cel puţin o dată pe săptămână la mall pentru a lua masa şi 18% vizitau mallurile cel puţin o dată pe săptămână pentru a cumpăra haine, majoritatea declară acum că vor rări aceste vizite, pe termen scurt, pentru a evita spaţiile aglomerate şi din cauza constrângerilor de natură economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO