Constructii & Imobiliare

Cushman & Wakefield Echinox preia administrarea proiectului de birouri Floreasca Park din Capitală, al cărui principal chiriaş este Oracle

Cushman & Wakefield Echinox preia administrarea...

Autor: Cristina Bellu

18.01.2021, 10:50 255

Compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a fost desemnată să administreze proiectul de birouri Floreasca Park situat în zona Floreasca – Barbu Văcărescu din nordul Bucureştiului, cel mai mare hub de afaceri din Capitală.

„Traversăm o perioadă atipică, fără precedent, şi în aceste momente rolul şi implicarea noastră în calitate de property manageri este esenţială în susţinerea revenirii angajaţilor într-un spaţiu de birouri adecvat condiţiilor şi trendurilor mereu în schimbare”, spune Mihaela Petruescu, Partner Asset Services, Cushman & Wakefield Echinox.

Proiectul, al cărui principal chiriaş este compania americană de tehnologie Oracle, a fost finalizat în decembrie 2013 de către Portland Trust şi este alcătuit din două clădiri moderne de birouri de clasa A, conectate printr-o parcare subterană cu o capacitate de 586 de maşini.

Alţi chiriaşi reprezentativi sunt Kellogg’s, BASF, Saint-Gobain, Ursus Breweries şi ENI. Proprietatea are o suprafaţă închiriabilă de 39.350 de metri pătraţi, beneficiază de conexiuni la mai multe mijloace de transport în comun şi oferă o serie de facilităţi pentru chiriaşi, inclusiv o cafenea şi o unitate bancară.

În toamna anului trecut, ca urmare a unei tranzacţii intermediate de Cushman & Wakefield Echinox, Resolution Property şi Zeus Capital Management au achiziţionat Floreasca Park de la un fond administrat de GLL Real Estate Partners GMBH (membru al Grupului Macquarie).

Proiectul se află în zona Floreasca - Barbu Văcărescu, considerată ”Noul CBD” (Central Business District) al Capitalei, în condiţiile în care o serie dintre cele mai mari companii din România şi-au stabilit sediile în birourile moderne cu o suprafaţă de 520.000 de metri pătraţi construite în zonă, arată datele Cushman & Wakefield Echinox.

Departamentul de administrare a proprietăţilor din cadrul  Cushman & Wakefield Echinox gestionează un portofoliu variat de proprietăţi în România, asigurând servicii de administare pentru clădiri de birouri, parcuri industriale şi proiecte de retail, însumând peste 420.000 metri pătraţi, atât în Bucureşti, cât şi în principalele oraşe din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO