Constructii & Imobiliare

Cum arată zona Orhideea din Capitală de pe pasajul Basarab. Proiectul The Bridge intră în linie dreaptă. Galerie FOTO

FOTO: Bogdan Alecu

FOTO: Bogdan Alecu

Autor: Bogdan Alecu

31.05.2017, 11:44 3365

În mai puţin de doi ani zona Orhideea din Capitală, cunoscută în primul rând pentru căminele studenţeşti s-a schimbat complet şi a devenit un imens şantier unde în următorii doi ani vor lucra mai bine de 20.000 de corporatişti în clădirile construite de Forte Partners, CA Immo, Vastint, Hanner şi Skanska. Mai mult, tot în apropierea zonei, pe Giuleşti, Ion Ţiriac deţine deja o clădire de birouri şi ia în calcul dezvoltarea unui nou proiect rezidenţial, tocmai pentru ca cei care vor lucra în noile clădiri să poată alege achiziţia unei locuinţe în apropiere.

Aşa cum pasajul din Pipera a devenit celebru datorită clădirilor de birouri din zona Barbu Văcărescu şi pe el s-au filmat reclame pentru Mercedes-Benz şi Dacia, aşa şi acum, pasajul Basarab alături de noile proiecte schimbă faţa zonei Orhideea.

Primul proiect care prinde contur este The Bridge, construit de Forte Partners, prima fază urmând a fi gata în luna septembrie a acestui an, când ar trebui să se mute acolo birourile IBM şi BCR. A doua fază va fi gata în prima parte a anului viitor, când se va inaugura şi Orhideea Towers, proiect construit de CA Immo. Tot în 2018 se va finaliza şi Business Garden Bucharest, dezvoltat de Vastint, iar în construcţie pe fosta fabrică de bere Griviţa vor şi birourile Hanner alături de un proiect rezidenţial de lux. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO