Constructii & Imobiliare

Evoluţia pieţei locale a construcţiilor în perioada 2008-2014

Evoluţia pieţei locale a construcţiilor în perioada...
18.01.2015, 11:00 1370

Piaţa locală a construcţiilor, una dintre cele mai afectate industrii pe timp de criză, şi-a continuat declinul şi anul trecut, înregistrând un minus de 10-15%, până la 8,2-8,6 miliarde de euro, arată datele Asociaţiei Române a Anteprenorilor din Construcţii (ARACO). Noua scădere cu care s-a confruntat sectorul construcţiilor anul trecut a venit în special pe fondul unei reduceri drastice a investiţiilor publice.

„Evoluţia de anul trecut (a pie­ţei construcţiilor – n.red.) este net inferioară celor din anii precedenţi, confirmând încă o dată eşecul politic şi economic al utilizării poten-ţialului acestei industrii“, afirmă Laurenţiu Plosceanu, preşedintele ARACO.

Acest sector, care oferă de lucru pentru circa 350.000 de angajaţi, s-a aflat anul trecut sub zodia tăierii la sânge a investiţiilor publice, care nu a reuşit să fie compensată de uşoara creştere venită din zona privată în 2014. Astfel, cheltuielile pentru investiţii ale statului s-au ridicat în primele zece luni ale anului trecut la 20,3 miliarde de lei (4,6 miliarde de euro), în scădere cu peste 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO