Constructii & Imobiliare

Constantin Căpraru, managing partner 24REAL, agenţie de consultanţă imobiliară: Asistăm la o revenire treptată a pieţei de birouri. Au loc relocări şi negocieri de extinderi ale spaţiilor de lucru

Constantin Căpraru, managing partner 24REAL

Constantin Căpraru, managing partner 24REAL

Autor: Cristina Bellu

30.03.2021, 11:09 160

Constantin Căpraru, managing partner 24REAL, agenţie de consultanţă specializată în tranzacţionarea spaţiilor office şi rezidenţiale din Bucureşti cu suprafeţe de cel mult 1.000 metri pătraţi, apreciază că piaţa de birouri începe să îşi revină treptat, în contextul în care primele trei luni ale anului au marcat o dinamizare a segmentului de închirieri.

„Privim cu optimism acest început de an, mai ales că au revenit discuţiile cu clienţii cu care eram aproape de a încheia tranzacţii în cursul anului trecut. Cine se mută în perioada aceasta nu caută neapărat spaţii de lucru mai mici, cât să identifice locaţii mai bune - fie o poziţionare mai centrală, fie clădiri mai moderne. Perioada de criză i-a făcut pe proprietari mai flexibili în privinţa preţului şi perioadei contractuale”, spune Constantin Căpraru.

Compania a încheiat primul trimestru al anului cu o creştere de 30% a numărului de spaţii de birouri închiriate, printre clienţii intraţi în portofoliu în perioada ianuarie-martie aflându-se Comtrade Distribution, distribuitor echipamente electronice şi electrocasnice Tesla şi GoPro, clinici medicale şi laboratoare de analiză, dar şi grădiniţe sau companii cu activitate în sectorul agriculturii.

Domenii precum distribuţie IT, servicii medicale sau agricultură au fost printre cele mai dinamice sectoare aflate în portofoliul de clienţi ai 24REAL, compania de consultanţă reuşind să tranzacţioneze peste 2.500 mp spaţii de birouri în primele trei luni din 2021, din care peste 60% din tranzacţii au fost reprezentate de clinici medicale private, specializate în laboratoare de analiză şi testare, inclusiv COVID-19 sau clinici de recuperare.

Pe segmentul rezidenţial, cartierele din Nordul Capitalei precum Băneasa, Pipera, Bucureştii Noi sau zona Voluntari sunt cele mai căutate pentru locuinţe noi în construcţii premium, în timp ce Popeşti Leordeni, comuna Berceni, Prelungirea Ghencea sau Domneşti sunt vânate de familiile cu un buget mai mic, arată datele 24REAL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO