Constructii & Imobiliare

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care prin care producătorul de ciment LafargeHolcim preia grupul Somaco

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care...

Autor: Cristina Bellu

02.10.2019, 14:44 486

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care producătorul de ciment LafargeHolcim, unul dintre cei mai mari jucători de la nivel mondial din domeniul materialelor de construcţie, a preluat în iulie 2019 grupul Somaco, producător de materiale de construcţii, de la fondul de investiţii Oresa Ventures.

“Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, menţionează autoritatea de concurenţă într-un comunicat.

În prezent, grupul Lafarge Holcim operează în România două fabrici de ciment, în Câmpulung (jud. Argeş) şi în Aleşd (jud. Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (jud. Cluj), Roman (jud. Iaşi) şi Bucureşti, 15 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate şi două staţii de lianţi speciali.

“Aceasta este cea de-a şasea noastră achiziţie în acest an şi ne îndeplinim angajamentul de a dezvolta în continuare segmentul de afaceri Solutions & Products, ca parte a Strategiei 2022 - "Construim pentru creştere". Achiziţia Somaco permite companiei LafargeHolcim să intre pe piaţa de prefabricate din beton din România - o piaţă care creşte rapid, şi să devină un furnizor de soluţii integrate pentru clienţii noştri locali“, declara Jan Jenisch, CEO al LafargeHolcim în momentul tranzacţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO