Constructii & Imobiliare

Conferinţa ZF Birouri & Rezidenţial 2020. Ştefan Tudos, Vicepreşedinte, Genesis Property: Noi am intrat în pandemie cu un grad de ocupare foarte mare, de circa 99%, un grad pe care îl avem în continuare

​Ştefan Tudos, Vicepreşedinte, Genesis Property, companie care deţine proiectele West Gate din partea de vest a Capitalei şi Novo Park de la Dimitrie Pompeiu, afirmă că gradul de ocupare al birourilor închiriate de companie era de circa 99% înainte de pandemie, un grad pe care se menţine şi acum.

”Noi am intrat în pandemie cu un grad de ocupare foarte mare, de circa 99%, un grad pe care îl avem în continuare. Este încă o perioadă de incertitudine, chiriaşii nu sunt încă foarte siguri de ce se va întâmpla anul viitor. Există o prudenţă în abordarea chiriaşilor. Credem că performanţa nu este posibilă, pe termen lung, lucrând de acasă”, a spus Ştefan Tudos în cadrul conferinţei ZF Birouri & Rezidenţial 2020.

Ce a mai declarat Ştefan Tudos:

·       Este evident că în momentul de faţă prioritatea este asigurarea unui grad de siguranţă cât mai mare în birouri. Această direcţie reprezintă o prioritate pentru noi.

·       Este evident că se va schimba fit-out-ul birourilor, va exista o reconfigurare a birourilor. Şi facilităţile pe care le vor solicita chiriaşii se vor schimba.

·       Co-living-ul va fi cu siguranţă o componentă în NovoPark. Co-living-ul presupune un spaţiu unde oamenii pot locui, o zonă comună unde vor putea să interacţioneze, este un concept la care lucrăm. Va fi un game changer pe piaţa de birouri.

·       Parcarea nu este o problemă la noi acum. Acum vin la birouri până în 30% dintre angajaţi. Cei care vin încearcă să evite transportul în comun.

·       I-am sprijinit pe furnizorii de servicii, de catering, de cafea, este normal şi am făcut acest lucru pentru că este vb de un parteneriat pe termen lung pe care îl avem cu aceste companii. Acum este o perioadă mai dificilă, dar avem încrederea că probabil că de anul viitor lucrurile vor reveni la o oarecare normalitate, iar business-ul lor va fi cu motoarele turate.

·       Gradul de prezenţă al angajaţilor în birouri nu este foarte mare.

·       Sunt discuţii pentru reamenajări de birouri, dar este prematur încă să discutăm despre asta. Companiile îşi regândesc recompartimentarea spaţiului, însă este un proces care abia acum porneşte.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.