Constructii & Imobiliare

Compania de logistică E van Wijk prelungeşte cu trei ani contractul pentru depozitul de 10.400 mp amplasat în parcul industrial P3 din vestul Capitalei

Compania de logistică E van Wijk prelungeşte cu trei...

Autor: Cristina Bellu

22.07.2020, 15:05 186

E van Wijk, furnizor de servicii integrate de transport şi logistică, şi-a prelungit pentru o perioadă de cel puţin trei ani contractul de închiriere pentru spaţiul de aproximativ 10.400 metri pătraţi pe care îl ocupă în parcul industrial P3 Bucharest A1, amplasat în vestul Capitalei.

„Posibilitatea de a se extinde, locaţia strategică şi administrarea eficientă a P3 Bucharest A1 au reprezentat motivele pentru care E van Wijk a decis să îşi prelungească cu cel puţin trei ani durata şederii în parcul industrial în care s-a extins cu succes în ultimii ani. Renegocierile au reprezentat 17% din totalul de 187.500 mp de spaţii industriale tranzacţionaţi în prima jumătate a anului”, spune Tudor Iuga, Senior Consultant, Industrial Services, în cadrul CBRE România, compania care a consiliat E van Wijk în reînnoirea contractului de închiriere.

Compania de logistică este chiriaş al parcului P3 Bucharest A1, dezvoltat de cehii de la P3, din anul 2007 şi s-a extins treptat, ajungând să ocupe o suprafaţă totală de 10.400 mp, dublu faţă de volumul ocupat în urmă cu cinci ani. Suprafaţa actuală include o zonă de birouri şi depozitul utilizat pentru distribuirea unui număr de peste 15.000 de paleţi lunar, având peste 50 de angajaţi.

"Ne bucurăm că am finalizat această tranzacţie cu unul dintre cei mai longevivi clienţi ai parcului nostru, E van Wijk, alături de CBRE", adaugă Sînziana Pardhan, Managing Director P3 România.

Potrivit CBRE, piaţa spaţiilor industriale a înregistrat rezultate bune în prima jumătate a anului, atât în ceea ce priveşte volumul tranzacţionat, cât şi  livrări de noi proiecte. Astfel, aproximativ 312.000 metri pătraţi de spaţii industriale au fost adăugaţi în S1/2020 stocului existent, peste 70% din această suprafaţă fiind în Bucureşti.

„Capitala rămâne cel mai dorit pol pentru expansiune. Mai mult decât atât, zona de vest, cuprinsă între km 13 şi km 23 al Autostrăzii A1 continuă să îşi păstreze atractivitatea pentru chiriaşi, fiind cea mai activă din punct de vedere al noilor dezvoltări. În ultimii cinci ani, stocul de spaţii industriale din vestul Bucureştiului s-a dublat, ajungând la 1,38 mil. mp şi peste 170.000 mp se află în construcţie”, completează Andrei Jerca, Head of Industrial Services, CBRE România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO