Constructii & Imobiliare

Compania de curierat Sameday, controlată de eMag, a închiriat 1.200 mp în localitatea Tunari, lângă Bucureşti. Tranzacţia a fost intermediată de Cushman & Wakefield Echinox

Andrei Brînzea, Partner Land & Industrial, Cushman & Wakefield Echinox

Andrei Brînzea, Partner Land & Industrial, Cushman & Wakefield Echinox

Autor: Cristina Bellu

04.08.2020, 12:26 436

Compania de curierat Sameday, controlată de eMag, continuă extinderea pe plan local, pe fondul creşterii pieţei de profil, şi închiriază 1.200 metri pătraţi în localitatea Tunari, lângă Bucureşti, în fostul showroom auto al Badsi Impex, într-o tranzacţie intermediată de departamentul industrial al firmei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

„Am identificat o proprietate cu particularităţi aparte, prezentând în paralel şi alte opţiuni, însă clientul a ales proprietatea Badsi din Tunari, unde este singurul chiriaş, locaţia fiind ideală pentru activitatea sa.”, explică Andrei Brînzea, Partner Land & Industrial, Cushman & Wakefield Echinox.

În prima jumătate a anului, companiile au închiriat spaţii cu o suprafaţă de aproape 300.000 de metri pătraţi pe segmentul spaţiilor industriale şi logistice, pe fondul unei cereri în creştere din partea retailerilor online şi tradiţionali pentru stabilirea unor centre de distribuţie în zone care să permită livrări mai rapide către clienţi sau către reţelele de magazine.

În Bucureşti, piaţa este formată din proiecte cu o suprafaţă de peste 2 milioane de metri pătraţi, şi se află concentrată într-o foarte mare măsură în zona de vest a oraşului, la intrarea pe autostrada A1, Bucureşti – Piteşti, unde se regăseşte circa 70% din stoc. Pe măsură ce infrastructura s-a îmbunătăţit pe jumătatea nordică a inelului de centură, atât dezvoltatorii, cât şi chiriaşii au început să migreze şi către zonele nord-vest şi nord, care dispun de artere de acces mai puţin congestionate către interiorul oraşului, arată datele transmise de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

La nivelul Capitalei, volumul tranzacţiilor de închiriere s-a ridicat la aproape 127.000 de metri pătraţi în S1/2020, în creştere cu 32% faţă de perioada similară a anului precedent. Circa 90% din această cerere a fost determinată de companii din sectoarele retail (tradiţional şi online), distribuţie, logistică şi FMCG, care s-au văzut nevoite să îşi optimizeze lanţurile de distribuţie pentru a se adapta unei cereri cu o volatilitate crescută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO