Constructii & Imobiliare

Compania de consultanţă imobiliară CBRE preia administrarea clădirilor de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3, dezvoltate în Bucureşti de suedezii de la Skanska

Compania de consultanţă imobiliară CBRE preia...

Autor: Cristina Bellu

09.11.2020, 10:58 334

CBRE, companie de consultanţă imobiliară, a fost desemnată de către dezvoltatorul Skanska să preia serviciile de property management pentru clădirile de birouri Campus 6.2 şi Campus 6.3, amplasate în zona de centru-vest a Bucureştiului.

Cele două proiecte totalizează 38.000 metri pătraţi şi cresc portofoliul administrat de CBRE în România la aproximativ 840.000 metri pătraţi de spaţii de birouri şi centre comerciale, potrivit datelor furnizate de companie.

„Continuăm, împreună cu partenerii şi clienţii noştri, să susţinem activ crearea şi dezvoltarea de comunităţi durabile, adaptate la noua realitate”, spune Anne-Marie Diaconu, Leasing & Asset Director Skanska Property România.

Printre chiriaşii clădirilor Campus 6.2 şi Campus 6.3  se numără companii de top din domeniile financiar, IT şi leisure, precum  Société Générale, Microsoft şi World Class. Campus 6 a fost gândit ca un complex de birouri destinat comunităţii tech, în care să îşi poată desfăşura activitatea şi socializa laolaltă oameni creativi, curioşi şi îndrăzneţi. Campus 6.3 a fost livrată în luna octombrie a acestui an, iar Campus 6.2 urmează să fie livrată in primul trimestru din 2021.

Alături de cele două clădiri menţionate, din proiectul Campus 6 face parte şi clădirea Campus 6.1, finalizată şi administrată, de asemenea, de CBRE. La finalizare, complexul Campus 6 va cuprinde patru clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 81.000 metri pătraţi.

„Am observat în ultimele luni cât de importantă este comunitatea din care facem parte, toate studiile demonstrând că lipsa socializării între colegii este principalul aspect care ne lipseşte atunci când lucrăm de acasă. Angajaţii au aşteptări tot mai mari legate de biroul în care lucrează, de la măsurile de sănătate şi siguranţă până la atmosfera creată în clădiri”, adaugă Valeriu Toma, Deputy Head of Property Management, CBRE România.

În România, departamentul de administrare a proprietăţilor al CBRE a fost înfiinţat în urmă cu şapte ani, iar în prezent totalizează aproximativ 840.000 metri pătraţi desfăşuraţi în opt oraşe importante din ţară, printre care se numără clădirile de birouri Campus 6.1, Timpuri Noi Square, AFI Victoriei Plaza (anterior Aviatorilor 8), AFI Park Floreasca (anterior Floreasca Business Park), AFI Lakeview, Green Gate, Victoria Park, ONE Tower şi centre comerciale precum Sun Plaza Bucureşti, VIVO! Cluj-Napoca, VIVO! Constanţa, Shopping City Suceava.

În afara departamentului din România, CBRE se bazează pe sprijinul a numeroşi specialişti în administrarea proprietăţilor din filialele companiei situate în regiunea Europei Centrale şi de Est. În prezent, CBRE administrează la nivelul Europei Centrale şi de Est o suprafaţă totală de 7,5 milioane de metri pătraţi de spaţii de birouri, centre comerciale şi spaţii industriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO