Constructii & Imobiliare

Compania care trebuia să construiască Comarnic - Braşov a plătit 1,5 mld. dolari pentru a concesiona un drum în Peru

Compania care trebuia să construiască Comarnic -...

Autor: Ştefan Stan

08.08.2016, 20:00 1555

Constructorul francez va prelua în concesiune Lamsac şi PEX, care operează sistemul asociat de colectare a taxelor de autostradă, de la compania braziliană Investimentos & Participacoes em Infraestrutura, potrivit unui anunţ făcut luni de Vinci.

Afacerea se va finaliza cel mai probabil în a doua jumătate a anului.

Achiziţia vine ca parte din strategia Vinci de a se extinde în America Latină, inclusiv în sectorul de energie din Brazilia şi în real estate în Columbia. Mişcarea vine în condiţiile în care economia franceză dă semne de încetinire, iar Vinci pariază pe economiile emergente, care urmează să investească în infrastructură, precum autostrăzi şi aeroporturi.

O creştere a venitului din divizia de autostrăzi a propulsat profitul Vinci din primul semestru cu 12%.

Acţiunile Vinci au crescut cu 0,4%, la 67,30 euro în Paris, ceea ce a ridicat valoarea de piaţă a companiei la 40 de miliarde de euro. De la debutul anului, acţiunile Vinci au crescut cu 14%.

Vinci avea în concesiune în România autostrada Comarnic-Braşov, însă aceasta a picat după eşuat după doi ani în care a bătut pasul pe loc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO